Xbox Points: Bir dönemin sonu (mu?)

Microsoft, eğer bu iddia doğruysa, yıllardır kullandığı bu sisteme veda etmeye hazırlanıyor!

Bir dönemin sonu (mu?)

Yeni Xbox'ın tanıtılmasına sayılı günler kala, Microsoft cephesinde yine bir hareketlenme söz konusu. İlk olarak 2012 yılının başlarında gündeme gelen "Microsoft Point uygulaması yakın zamanda kalkacak ve gerçek para kullanımına geçilecek." şeklindeki iddia, halen geçerliliğini koruyor.

Günümüzde Xbox 360 üzerinden indirilebilir içerik, video veya müzik satın almak için Microsoft Puanlarını kullanmaya devam edebiliyoruz. The Verge'de yayınlanan ve "Microsoft planlarını yakından takip eden bir kaynaktan alınan bilgilere göre..." şeklinde hazırlanan haberde, firmanın, yeni Xbox ile birlikte Microsoft puanlarını tamamen rafa kaldıracağı bir kez daha dile getirildi. Sanal para birimi olan Microsoft Points'in kaldırılmasıyla birlikte, tıpkı Apple'ın iTunes sisteminde olduğu gibi içine para yüklenebilen "Gift Card"lar devreye girecek. Pek tabi bilindik kredi kartı kullanımı da geçerli olacak.

Eğer yayınlanan haber doğruysa, "gift card" isimli sistem sayesinde sadece Xbox üzerinden değil, tüm Microsoft uygulama mağazaları üzerinden anında alışveriş yapmamız mümkün olacak. Konu hakkındaki resmi açıklamanın Haziran ayında yapılacak E3 fuarında yapılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları