Xbox Project Scorpio'nun Gizli Mesajları

Gelecek nesil Xbox'ın temellerini atan Project Scorpio'nun tanıtım videolarında gizli mesajlar mı var?

Xbox Project Scorpio'nun gizli mesajları

E3 2017'nin başlamasına günler kala, Microsoft UK Facebook sayfasında yeni süper-konsolu Project Scorpio ile ilgili bazı tanıtım görüntüleri gösterdi.

İlk bakışta sıradan ve belirsiz tanıtım filmlerini andırsa da, Twitter'daki fanlar bunda bazı gizli mesajlar fark ettiler. Bunların ilki, dönme dolap görünen bir resmin sol alt kısmındaki "6>4" mesajı - bunun Sony'nin PS4 Pro'sunun 4 teraflop işlemcisiyle Project Scorpio'nun olası 6 teraflop işlemcisini karşılaştırdığı düşünülüyor.

Xbox Project Scorpio'nun Gizli Mesajları

Keşfedilen ikinci ipucuysa görünüşe bakılırsa çok daha fazla şey söylüyor. Başka bir tanıtım filminde, kalabalık bir konser alanındaki bir platformun üzerinde "X10S101317" kodu yazıyora benziyor.

"X10S" nin Project Scorpio'yu ifade ettiğini varsayarsak, kalan numaralar da tarih olarak düşünülebilir. Yani 10.13.17, bu Ekim ayının 13'ü.

Bu gerçekten Microsoft'un yeni cihazının çıkış tarihi olabilir mi? Spekülasyon yapıyoruz, ama gün Cuma'ya denk geliyor ve bu da konsolların çıkışı için tipik bir gün. Ayrıca Project Scorpio'nun "2017'nin sonunda" çıkacağı söyleniyor ve Ekim ayının ortaları da 2017'nin sonunda.

Peki bu 4K kapasiteli Xbox konsolu için ne zaman kesin bilgiler elde edeceğiz? Microsoft'un E3 açıklamaları bu Pazar günü 11 Haziran'da olacak, saat 12 GMT'de, Mixer akış hizmetinde yayınlanacak.

Okuyucu Yorumları