Xbox ve PS'in canını sıkan "minik" rakipler!

Bugüne dek rakipsiz olmaya o kadar alıştılar ki, ortaya çıkan bu "ufaklıklara" fena yakalandılar!

Minikler devlere kafa tutuyor

Sony ve Microsoft'un yeni nesil konsolları 2013 sonunda satışa sunulacak. Hem Microsoft'un Xbox One'ı, hem de Sony'nin PS4'ü, geride kalan zamanda yarışa önde başlamak için var güçleriyle çalıştılar ve çalışmaya da devam ediyorlar.

Bu arada Ouya gibi konsol marketine yeni giriş yapan firmalar ise, rekabet ortamını genişleterek, fiyat ve oyun tecrübeleri ile çekirdek olmayan oyuncu kitlesini hedefliyor. ABI Research'ün tahminlerine göre, Ouya gibi küçük savaşçılar, Sony, Microsoft ve Nintendo gibi büyük savaşçıların beklentilerini baltalayabilir.

CHIP Online'ın Ouya testi... Tıklayın...

ABI analisti Michael Inouye'nin TG Daily'ye yaptığı konuşma "Eğer strateji ve fiyatlarda bir değişiklik yapılmaz ise, yeni nesil konsolların bir önceki neslin başarısını yakalayamaması yüksek ihtimal ve böyle bir durum gelecek konsol partilerini etkileyecektir" şeklinde.

Yeni, Android tabanlı konsollar kendilerine bir yer edinmiş olmalarına rağmen, henüz erken dönemlerindeler ve yaşanan teknik sorunlarla boğuşmaktan kurtulamadılar. Ama şimdiden güçlü konsolları tehdit etmeyi başarıyorlar.

ABI uygulama yönetmeni Sam Rosen ise "Oyun platformlarının geleceği, ilgi çekici oyunlar ve bu oyunların fiyatlandırılmasının isteğe bağlı veya hediye harcamaları üzerinden olmasının dengesine bağlı. Bunlar olmadan, platformlar -Android'li ya da güçlü konsolların tümü için geçerli- markette tutunmakta büyük zorluklar yaşayacaklar" diyerek, Inouye'nin sözlerini destekliyor.

Kısacası Android'li ucuz konsolların nereye kadar gelişecekleri ve üreticilerinin belirleyeceği stratejiler, konsol dünyasının da geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor. Bakalım bu savaşı dev isimler mi, yoksa Ouya gibi küçük isimler mi kazanacak?

Okuyucu Yorumları