Xerox iGen3 artık Türkiye’de

Dünyanın en büyük ve en hızlı renkli dijital baskı sistemi iGen3, Türkiye’de baskı işletmeleri tarafından kullanılmaya başlandı.

Xerox iGen3 artık Türkiye’de

Print Center ve Pınarbaş Matbaası tarafından satın alınan iGen3, 7.22 metrelik boyu, 1.83 metrelik genişliği, 2.43 metrelik yüksekliği ile devasa bir görüntüye sahip. iGen3 ile kitap, kitapçık, dergi, broşür, kullanım klavuzu, katalog, fatura, ekstre gibi onlarca farklı uygulama, aynı anda binlerce farklı kişiye özelleştirilerek basılabiliyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox’un en üst seviye dijital baskı sistemi iGen3 Türkiye’de. İstanbul’da dijital baskı alanında faaliyet gösteren işletmelerden Print Center, Pınarbaş Matbaası tarafından satın alınan iGen3 ile Türkiye’de yüksek baskı hızlarında kişiye özel baskı uygulamalarını hayata geçirmek mümkün olacak.

On beş yıl önce dünyanın ilk ağ bağlantılı yüksek hacimli dijital baskı sistemi DocuTech’i piyasaya sunarak baskı teknolojilerinde yeni bir dönemi açan ve bu alanda pazar lideri olan Xerox, piyasaya sürdüğü günden bu yana ismi dijital baskıda yeni bir kategoriyi tanımlamak için kullanılan iGen 3 ile de baskı dünyasını yeniden şekillendiriyor.

Geliştirilmesi için 1 milyar dolarlık AR-GE harcaması yapılan, yüksek hacimli renkli dijital baskı teknolojisi iGen 3, DocuTech’lerin icadından sonraki Xerox’un en büyük buluşu olarak nitelendiriyor. Xerox iGen 3 ile kitap, kitapçık, dergi, katalog, fatura, broşür gibi onlarca farklı uygulama basılabiliyor. iGen3, 7.22 metrelik boyu, 1.83 metrelik genişliği, 2.43 metrelik yüksekliği ve 2977 kg ağırlığı ile görkemli bir görüntüye sahip. iGen3, şu an dünya üzerinde matbaacılıktan medyaya, finans sektöründen otomotive birçok alanda yoğun bir talep görüyor. Üzerinde 500 ayrı teknolojik özelliğin patenti bulunan iGen 3 özellikle, işi baskı olan kuruluşlara çok önemli gelir fırsatları sunuyor.

iGen 3’nin saatte 6600 sayfaya ulaşan yüksek hızı, çok ekonomik baskı maliyeti ve tam renkli çarpıcı baskı kalitesi ile özellikle birebir pazarlama ve kişiselleştirilmiş dokümanlar üretmek isteyen firmalara önemli faydalar sağlıyor. iGen 3, zarf ebatından 367 x 571 mm kağıt ebatlarına tam renkli doküman üretiyor. Kuru mürekkep teknolojisi ile tek geçişte gerçek renk kalitesi sunan iGen 3, kağıdın ön ve arka yüzeylerine aynı anda baskı yapabiliyor. iGen3, tek nokta transfer baskı teknolojisi, kağıt sıkışmasını ortadan kaldıran doğrusal baskı yolu, ağır kağıtlarda da aynı hızla baskı yapabilme gibi özelliklere de sahip. 60 gramdan 350 grama kadar olan çeşitli medyaların üzerine baskı yapabilen iGen 3, baskı devam ederken kağıt ekleme, mürekkep değiştirme ve baskı ayarlarını yeniden düzenleme imkanı veriyor.

Okuyucu Yorumları