XEROX: Renkli lazer yazıcıda tarihi fiyat

Xerox, renkli lazer yazıcı fiyatlarını tarihinin en düşük seviyelerine çekiyor. Xerox, önceleri en ucuzu bir kaç bin dolara satılan renkli lazer yazıcıların fiyatını Phaser 6100 ile 699 USD'a indiriyor.

XEROX: Renkli lazer yazıcıda tarihi fiyat

Xerox, kartuşu ortalama 300 sayfa baskı yapan inkjet ürünler yerine, toner baskı ömrü 5000 sayfaya ulaşan renkli lazer yazıcıları keşfetmeye çağırıyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, tarihinin en düşük fiyatlı renkli lazer yazıcısı Phaser 6100'ü kullanıcılarının beğenisine sundu. Ayda ortalama 35.000 sayfa baskı hacmine sahip olan Phaser 6100'in baskı hızı; tam renkli baskı için dakikada 5, siyah beyaz baskı için ise dakika 20 sayfa.

Yeni Phaser 6100'ü değerlendiren Xerox Türkiye Kanal Grubu Ürün Müdürü Erhan Aslantürk, Phaser 6100'ün piyasaya çıkmasıyla ev ve ofis kullanıcıları arasında, renkli lazer kullanımının artmasını beklediklerini söyledi. Renkli lazer yazıcıların, yüksek fiyatları nedeniyle şu ana kadar yeterli talep görmediğini belirten Aslantürk, Phaser 6100'ün çok uygun fiyatı, uzun toner ömrü, düşük baskı maliyeti ve ileri teknoloji baskı özellikleri ile sınıfının en uygun renkli lazer yazıcısı olduğunu vurguladı.

Yeni Phaser 6100, küçük ve orta boy ofislerin renkli ve siyah beyaz baskı ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak tasarlandı. Phaser 6100'de, benzeri rakip yazıcıların çoğunda opsiyonel olarak dahi sunulmayan arkalı önlü baskı seçeneği standart bir özellik olarak sunuluyor.

Phaser 6100'ün 600 ve 1200 dpi'lık iki farklı baskı seçeneği bulunuyor. 600 dpi'lık baskı seçeneği, renk kalitesi orta düzeyde istenen işler için tercih edilirken, 1200 dpi'lık geliştirilmiş baskı seçeneği ise fotoğraf kalitesine yakın bir görüntü elde etmek için kullanılıyor. Görüntü kalibrasyonu seçeneği ile baskının parlaklığı ve kontrastında değişiklikler yapıp, profesyonel uygulamalar yapılabiliyor.

Phaser 6100, kendisi ile ilgili bilgi veren ve kullanım kolaylığı getiren bir dizi yazılımı da içinde bulunduruyor. Bu yazılımlar arasında; kağıdın veya tonerin baskıdaki durumu hakkında bilgi verip, bir terslik durumunda kullanıcıyı uyaran "Printing Scout", web tabanlı teknik destek hizmeti "PhaserSmart", kullanıcıların network üzerindeki sunucu tabanlı uygulamaları yürütmelerine yardımcı olan "CentreWare" gibi yazılımlar sayılabilir.

Okuyucu Yorumları