Xerox’dan Türk matbaacılara övgü

Xerox, İngiltere’de düzenlenen IPEX Fuarı’nda sonra, Türkiye ve Türk matbaacılara yönelik açıklamalarda bulundu.

Xerox’dan Türk matbaacılara övgü

Xerox, gelişmiş pazarların dışında dünya üzerinde yüksek kapasiteli baskı sistemlerine en çok ilgi gösteren ülkelerin Polonya ve Türkiye olduğunu açıkladı.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, 4-11 Nisan 2006 tarihleri arasında İngiltere’nin Birmingham şehrinde düzenlenen IPEX Fuarı’ndan sonra yayınladığı açıklamada, dünyada dijital baskı teknolojilerine yönelik en çok ilgi gösteren ülkelerden birinin Türkiye olduğu belirtildi. Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye ve Polonya’nın yüksek kapasiteli dijital baskı sistemlerine yoğun ilgi gösterdiği ve gelişmiş ülkelerle eş zamanlı olarak yeni teknolojileri takip ettiği belirtildi.

Xerox Gelişen Pazarlar Organizasyonu Yüksek Kapasiteli Baskı Sistemleri’nden Sorumlu Başkan YardımcısıValerie Thomassin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dijital baskı teknolojilerine gösterdiği ilgi, Xerox’un ilgisini de Türkiye’ye odaklıyor dedi. Valerie Thomassin; “Türkiye’deki baskı merkezleri ve matbaalar; yeniliklere açık ve ileri görüşlü bir yaklaşım içinde, gelişmiş batılı ülkelerindeki meslektaşlarıyla aynı teknolojileri kullanmak istiyorlar. Xerox olarak geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye’de, dijital baskı teknolojilerini tanıtmak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Türk baskı sektörünün sivil toplum örgütlerinden BASEV ile yakın iş birliği içindeyiz. BASEV’le birlikte Türkiye’de, Türk matbaacılara dijital baskı uygulamalarını tanıtmaya ve yeni gelişen bu pazardan nasıl pay alacaklarını ve işlerini nasıl büyüteceklerini göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de 2005 yılında 3 adet her biri yaklaşık 1 milyon dolar değerinde olan Xerox iGen3 yüksek kapasiteli renkli dijital baskı sistemi yatırımı yapıldı. IPEX Fuarı’nda da Türk matbaacılardan Xerox’un yüksek kapasiteli dijital baskı sistemlerine yönelik önemli adetlerde sipariş alındığı belirtiliyor.

Dört yılda bir düzenlenen baskı sektöründeki en son teknoloji yenilik ve uygulamaların tanıtıldığı IPEX Fuarı’na, Türkiye’den de 100’ü aşkın baskı merkezi, yayınevi ve matbaa katıldı. IPEX Fuarı’nda ayrıca, ofset baskı pazarının dünya lideri Heidelberg ile dijital baskı sektörünün dünya lideri Xerox ortak bir forum gerçekleştirdi. Heildelberg Dünya Başkanı Bernard Schreier ile Xerox Dünya Başkanı Anne Mulcahy’nin katıldığı forumda, ofset ve dijital baskı teknolojilerinin rakip olmadığı, aksine birbirlerini tamamlayan teknolojiler olduğu belirtildi.

Okuyucu Yorumları