Xiaomi de mobil işlemci işine giriyor

Xiaomi, 10 Mayıs'ta düzenleyeceği etkinlikte yeni mobil işlemcisini mi duyuracak?

Xiaomi de işlemci üretecek

Çin menşeli şirket Xiaomi, yeni sulara açılacak gibi görünüyor. Kısa bir süre önce ortaya çıkan akıllı saat bilgilerine ek olarak şimdi de şirketin mobil işlemci işine gireceğine ilişkin bilgiler geldi. Xiaomi, uzunca bir süre önce piyasaya sürdüğü Mi Band ile akıllı bileklik kategorisinde yer almıştı. Şimdi buradaki deneyimini akıllı saat kategorisine taşıyacak olan Xiaomi, buna ek olarak mobil işlemci pazarı için de çalışmalar yürütüyor.

Kısa bir süre önce Xiaomi Kurucu Ortağı ve Başkan Yardımcısı Liu De tarafından şirketin bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren akıllı saat pazarına gireceği bilgisi onaylanmıştı. Buna ilişkin ortaya çıkan Mi Bunny de bunu destekler nitelikteydi. Çocuklara özel hazırlanan Mi Bunny muhtemelen ilk model olacak ve akabinde devamı gelecek.

Öte yandan mobil işlemci pazarına da sıcak bakan Xiaomi'nin, Rifle adında bir mobil işlemci üzerinde çalıştığı da biliniyor. Bu konuda henüz net bilgi bulunmasa da çok geçmeden tüm detayları öğreneceğiz. Şirket, muhtemelen hem akıllı saat hem işlemci noktasındaki çalışmalarından 10 Mayıs'ta düzenleyeceği etkinlikte bahsedecek.

Okuyucu Yorumları