Xiaomi GoPro'yu satın almak istiyor

Yeni söylentilere göre Çinin önde gelen telefon firması Xiaomi, GoPro'yu satın almak istiyor!

Xiaomi, GoPro'yu istiyor ancak

GoPro'nun yaşadığı sıkıntılar içerisinde firmanın hisseleri %8.8 yükselmeyi başardı. Bu yükselişin arkasındaki sebep ise, Xiaomi'nin aksiyon kamerası üreticisini satın alacağı söylentileri var.

GoPro'nun değeri bir zamanlar 10 milyar dolar olarak gözükürken, bir süre sonra bu değer 761 milyon dolara kadar geriledi. Bu süre içerisinde firma hissedarlarına tutunmakta zorlanıyordu ve firma, gelirini arttırmak için drone alanındaki çalışanlarının %20'lik kısmı ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.

The Information'ın gelişimden direkt bilgisi olan bir kaynaktan alıntı yaparak söylediğine göre Xiomi, GoPro'yu satın almak için 1 milyar dolar ödemeyi önermeyi düşünüyordu. Kamera üreticisinin şu andaki piyasa sermayesi ise 700 milyon dolar olarak belirtiliyor. Ayrıca bu haber, Xiaomi'nin fazladan ödeme yapmak istemediğini ve hâlâ düşünce aşamasında. Bu da görüşmelerin henüz başladığını gösteriyor. Ayrıca Xiaomi'nin GoPro Hero serisiyle kendi Yi aksiyon kameraları aracılığı ile rekabet içerisinde olduğunu da belirtmekte fayda var.

Okuyucu Yorumları