Xiaomi, Kamerayı Alışılmadık Bir Yere Koydu

Yeni bir keşif, Çinli üreticinin ön kamerayı alışmadığımız bir konuma kaydırabileceğini gösteriyor! Değişikliğin faydası ise tartışmalı.

Xiaomi'nin sıra dışı çentik fikri

Telefon üreticileri şu sıralar ön kamerayı nereye koyacakları konusunda kafa patlatmakla meşguller. Bazı firmalar ön kamerayı ekranın üzerindeki bir deliğe, bazıları çentiğe, bazıları ise açılır bir mekanizma içerisine yerleştiriyor. Bu konuda denemeler yapan Xiaomi, kamerayı ekranın altına koymayı hayal ediyor.

Xiaomi, Kamerayı Alışılmadık Bir Yere Koydu

LetsGoDigital'in keşfettiği patentte iki farklı telefonu tasarımı yer alıyor. Bu tasarımlardan birinde çift lensli bir kameranın ekranın altındaki çentiğe yerleştirildiğini görüyoruz. Bu nedenle telefon, ilk bakışta baş aşağı duruyormuş gibi görünüyor. Diğer tasarımda ise lensler, ekranın alt köşelerinde duruyor.

Tasarımlar çentiği ortadan kaldırmıyor veya küçültmüyor, sadece yerini değiştiriyor. Bu yüzden tam olarak ne gibi bir avantaj sağlayacağı tartışılabilir. Kameranın altta durması, açı her zamankinden farklı olacağından selfie'lerde bir miktar sorun da oluşturabilir.

Xiaomi, Kamerayı Alışılmadık Bir Yere Koydu

"Alt kamera" fikrinin daha önce Xiaomi tarafından hayata geçirildiğini söylemekte fayda var. Xiaomi Mi Mix 2'de (yazının en üstündeki fotoğraf) ön kameranın alttaki çerçeve bölümünde yer aldığını görebilirsiniz. Ancak burada kamera, bir çentik üzerinde değil, çerçeve üzerinde duruyor.

Kameranın elinizle yanlışlıkla kapatabileceğiniz bir yerde bulunması, sinir bozucu olabilir. Patent belki sadece farklı olmayı amaçlıyor, ancak Xiaomi'nin kamerayı alta yerleştirmeye yönelik iyi bir nedeni henüz sunmadığını da biliyoruz. Elbette patentlerin çoğu, gerçeğe dönüşmüyor ve bu patent de gün yüzünü hiç görmeyebilir.

Okuyucu Yorumları