Xiaomi Kavisli Ekran Tasarımını Zirveye Çıkardı!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Samsung'un popüler ekran teknolojisini bir adım öteye taşıyabilir!

Xiaomi kavis sayısını arttırdı!

2014 yılında farklı tasarımıyla ortaya çıkarak dikkatleri üzerine çeken amiral gemisi modeli Samsung Galaxy Note Edge ve sonrasında Galaxy S6 Edge ile geniş bir kullanıcı kitlesine yayılarak akıllı telefon tasarımında farklı bir konuma yükselen kavisli ekran teknolojisi, günümüzde Samsung'un Galaxy S9 ve Note 9 gibi iddialı amiral gemisi modellerinin yanı sıra Huawei Mate 20 Pro, Sony Xperia XZ 3 ve Nokia 8 Sirocco gibi birçok amiral gemisi modelinde de kendine yer buluyor. Bu ekran teknolojisinin kullanım hissiyatına bambaşka bir boyut kattığı gerçek. Peki ya ekranın sadece iki yanının kavisli olması yeterli mi?

Geçtiğimiz Salı günü Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin aldığı bir patent, dört yanından da kavisli ekran teknolojisini tanıtarak teknoloji dünyasını heyecanlandırdı. Hollanda bazlı kaynak LetsGoDigital'a göre söz konusu patent WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) Küresel Tasarım Veritabanı tarafından paylaşıldı. Patent üzerindeki bir görsel, dört tarafından kavisli bir ekrana sahip mavi bir Xiaomi telefon maketini gösteriyor ve belirtmeliyiz ki tasarım oldukça şık akıllı telefon tasarımlarının gerçek olmasını sağlayabilir. Fakat şu an için bu tasarımı gerçek kılan bir kanıt yok.

Patentte bulunan illüstrasyon aynı zamanda akla birkaç önemli soruyu da getiriyor:

  • Ekranda bir çentik veya delik bulunmuyor, ön kamera tasarımda kendine nerede yer bulacak?
  • Kenarlarda butonlar bulunmuyor, telefon hangi yolla kapatılıp açılacak?
  • Telefonun güvenliği nasıl sağlanacak? Ekran altına konumlanmış bir parmak izi sensörü bulunuyor olabilir mi?

Elbette ki patentler ve söylentiler temkinle yaklaşılması gereken haberlere konu oluyor. Fakat bununla birlikte llüstrasyondaki tasarımın gerçek olması çoğu kullanıcı tarafından şüphesiz istenen bir durum. Tabii ki bu tasarımın gerçekliği sorgulanırken bir yandan başka bir ilgi çekici ekran teknolojisi olan katlanabilir ekranlar, akıllı telefon piyasasını meşgul eden bir başka konu başlığı olmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları