XP'den Windows 7'ye: MS imzalı püf noktalar

Microsoft, Windows 7'ye yükseltme yapacak kullanıcıların kafalarında sorulara cevap verdi.

XP'den Win 7'ye geçiş

Microsoft, Windows 7 için olası yükseltme imkanlarını resmi olarak açıkladı. Ayrıca firma, kullanıcının yükseltme yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini de bildirdi.

Açıklamalara göre Windows Vista SP1 (ve üzeri) kullanıcıları yükseltme seçeneğiyle aynı değerdeki Windows 7 sürümüne geçiş yapabiliyor. Örneğin Windows Vista Home Basic veya Vista Home Premium'dan Windows 7 Home Premium ve Ultimate sürüme yükseltme yapılabilecek. Sadece Windows 7 Professional sürüme geçiş yapıldığında sıfır kurulum gerecek.

Windows Vista Business kullanıcıları direkt Windows 7 Professional veya Ultimate sürüme yükseltme yapabiliyor. Burada da sadece Windows 7 Home Premium sürüme geçiş yapıldığında sıfırdan kurulum gerecek.

Son olarak Windows Vista Ultimate kullanıcıları direkt Windows 7 Ultimate'e yükseltme yapabilecek. Daha alt sürüme geçiş yapılmak istendiğinde her halükarda sıfırdan kurulum gerekecek.

Windows XP kullanıcılarının ise geçiş yapacakları sürüm ne olursa olsun Windows 7 kullanmak için işletim sistemini yeniden kurmaları gerekiyor. Buna ek olarak Microsoft, 32-Bit bir sürümden 64-Bit sürüme geçiş yaparken (veya tersi) genel anlamda sıfırdan kurulumun gerektiğinin altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları