XP Mode tepkisi giderek büyüyor...

Geri adım atılacak mı?: Windows 7 XP Mode'a soğuk bakan teknoloji devi kullanıcıların hışmına uğradı

XP Mode tepkisi büyüdü!

Sony'nin Vaio dizüstü bilgisayarlarını alanlar, Windows 7'nin XP Mode özelliğinden yararlanamayacaklarını öğrendiklerinde gerçek bir hayal kırıklığına uğradılar. Vaio'ların kullandığı Intel Core 2 Duo işlemciler XP Mode'u desteklemesine karşın, Sony'nin bu özelliği Vaio BIOS'undan devre dışı bıraktığını daha önce buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

Vaio, kullanıcılara Windows 7'ye yükseltme imkanı sunduğunda bu büyük ilgi çekmişti ve kullanıcıların takdirini kazanmıştı. XP yazılımlarını da kullanmaya devam edebilecek olan, en azından böyle olacağını sanan kullanıcılar bu durumdan memnundu. Kullanıcılar olayı öğrenince çok şaşırdı. Sony Vaio, VT'yi kapatınca beklemediği çapta bir tepkiyle karşılaştı. Hatta yurt dışında tüketiciler paralarının iadesini bile istediler.

Ve Sony'den açıklama geldi...

Ve Sony'den açıklama geldi...
XP Mode Windows 7'nin en çok ilgi çeken özelliklerinden biri...

Bu arada Sony'nin VT'ye koyduğu BIOS engelini uğraşarak aşmak mümkün; ancak hata yapılırsa bedeli de ağır oluyor. Garanti şartlarından mahrum kalma riskini kullanıcılar sevmiyor. Bu yüzden de Vaio üzerinde Windows 7 kullanmak isteyen ve sanal XP imkanından da faydalanmak isteyen kullanıcılar şikayetlerini Sony'e iletmeyi sürdürerek baskı oluşturuyor.

Bu olayların üzerine ürün yöneticisi Vaio Z serilerinin Amerika'da ilk VT desteği olacak Vaio'lar olduğunu açıkladı ancak bir tarih vermedi. Sony'nin Vaio'da VT desteği için Avrupa planları da henüz bilinmiyor. Bu konuda yeni bir açıklama olursa sizlerle paylaşacağız.

Okuyucu Yorumları