XP ve Vista'da IE8 sorununa güncelleme yok

Windows 7'de sorun yoksa mesele yok! İşte kullanıcıların canını sıkan IE8 probleminde son gelişme...

Windows XP takılı kaldı!

Internet Explorer 8 kullanıcılarının canını çok sıkan bir sorun olan sekmelerin donması problemiyle ilgili yeni gelişmeler oldu.

Microsoft'tan Internet Explorer ekibi, Mayıs ayında IE8 için bu sorunu halleden bir güncellemenin kapısını açık bırakmıştı. Ancak ne yazık ki Microsoft bu ihtimalin üzerini çizdi.

Windows 7 test kullanıcılarından gelen geri dönüşlere bakan Microsoft, IE8'de sekme takılmasına dair herhangi bir şikayetle karşılaşmadı. Windows 7'de sorunsuz çıkınca Microsoft için de sorun ortadan kalktı. Ancak Windows XP ve Vista kullananlar da ortada kaldı.

Durumdan şikayetçi olan XP kullanıcıları, özellikle de 1GB bellek sahibi olanlar Microsoft'a danıştıklarında yetkililerden şu cevabı aldılar: "Mayıs 5'te durumun Windows 7 RC kullanıcılarından alınan verilerle değerlendirileceğini belirtmiştik. Sonuçta takılma raporu gereksiz görüldü ve güncelleme ile kaldırıldı. Elbette IE8'in üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Ama şimdilik Windows XP ve Vista kullanıcıları için ek bir takılma raporu işlevselliği çıkartılmayacak."

Sonuç itibariyle şimdilik Windows XP ve Vista bu problemle başbaşa kalmış kalmış görünüyor. Internet Explorer 8'deki sorun Windows XP'ye bir zarar vermese de bu cevap, Windows 7'nin yanında işletim sistemlerinin bir kenara itildiğini düşünen kullanıcıların hoşuna gitmeyecek.

Okuyucu Yorumları