XP'yi bırakmaz ve devam edersek ne olur?

Windows XP'yi bırakmamayı ve inatla onu kullanmayı tercih edersek, kazanacağımız neler var?

XP'de kalırsak ne olur?

10 yaşındaki Windows XP, artık eskisi gibi moda değil. En azından Microsoft, artık ondan kurtulmamızı ve Windows 7'ye geçmemizi istiyor. Bu arada Microsoft'un Windows 8'i beklememizi pek istemediğini, bunun tehlikeli olabileceğini düşündüğünü de belirtelim. 10 yıl bugün bir yazılım için inanılmaz derecede uzun bir süre ve belki de uzun zaman herhangi bir işletim sisteminin bu kadar uzun süre kullanıldığını görmeyeceğiz.

İsterseniz öncelikle Windows 7'ye geçmenin bize kazandıracaklarından bahsedelim. Windows XP'nin resmi desteği, 2014 yılında bitiyor. Dolayısıyla en önemli geçiş nedeni, güvenlik. Microsoft, bu tarihten sonra bulunacak açıklar için yamalar yayınlamayacak ve bu ciddi tehditlerle karşı karşıya kalmanız demek olabilir. Ancak bunun gerçekleşmesi için 30 ayınız var.

Peki Windows XP'de kalmanın ne gibi avantajları olabilir?

Uyumluluk: Windows XP'deki bazı eski yazılımlar, yeni işletim sistemiyle çalışmayabiliyor. XP'de kalarak başınızı bu tür sıkıntılardan korumanız mümkün olabilir. MS tarafından sunulan Windows 7 Upgrade Advisor adlı araç, Windows 7'yi gerçerli donanım ve yazılımlarda çalıştırıp çalıştırmayacağınızı inceleyebiliyor. Bu sayede bu tür sorunları önceden kestirmeniz mümkün.

Windows XP'de kalmanın avantajları!

Windows XP'de kalmanın avantajları!
Son yamaları yüklediyseniz, güvenlik konusunda büyük bir endişe duymanıza gerek yok.

Hala bir çok şey yapabilirsiniz: Skype, Chrome, Firefox 7, Office 2010, Photoshop CS5, Spotify, iTunes, Flash Player 11 gibi en modern yazılım ve hizmetler, Windows XP'de çalışan yazılımlardan sadece bazıları.

Uygun fiyatı: XP'yi çoğumuz seneler önce satın aldık. Dolayısıyla Windows 7'ye yükseltmek istiyorsak, muhtemelen yeni bir bilgisayara ihtiyaç duyacağız (eğer Windows 7'li bir PC alıp XP'ye geçmediysek).

Kararlılık: Microsoft, 10 sene içinde Windows XP'nin sayısız hatasını onardı. Service Pack 2'den önceki günlerde virüs bulaşması için bir ağa bağlanmak yeterli olabiliyordu, ancak bu dönemler çoktan geride kaldı. Birçok kullanıcı, 10 sene sonra bile Windows XP'nin kararlılığından memnun.

Okuyucu Yorumları