XP'yi sistemleriyle birlikte alana, Vista ücretsiz

Microsoft, Windows XP'yi sistemleriyle birlikte alanlara Vista'yı bedava dağıtacağını açıkladı.

XP'si olana Vista bedava

Bunun söylentileri her ne kadar uzunca bir süredir ortalarda dolaşsa da, Microsoft 26 Ekim'den sonra yeni PC'leriyle birlikte Windows XP alanlara ya indirim veya ücretsiz Vista edinecekleri kuponlar dağıtacaklarını açıkladı.

Kampanyanın 26 Ekim 2006'dan 27 Mart 2007'e kadar süreceği bildirildi. HP, Dell, Gateway, Toshiba, Fujitsu ve daha büyük veya ufak bir çok marka kampanyaya katılıyor. Kullanıcıların ise tek yapacağı şey, yeni işletim sistemi için gönderi masraflarını karşılamak ve 31 Mart 2007'ye kadar işletim sistemlerini güncellemek.

Kuponların dağıtım şekli XP'nin sürümlerine göre düzenleniyor. Yani XP Proffessional, XP Media Center veya XP Home, Vista eşdeğer sürümlerine güncelleyebilecek. Ama Vista'nın daha yüksek sürümüne geçmek isteyecekler için de %50'lik bir indirim söz konusu.

Harvey Norman's Computers genel müdürü Ruhland Smith, bunun yılbaşı öncesi bilgisayar satışlarını bir hayli olumlu yönde etkileyebileceğini belirtti.

Bir Microsoft yetkilisine göre: "Yeni bir PC alan müşteriler için teknoloji yatırımlarının korunması anlamına geliyor. Keza Windows Vista ve Office 2007 ürünleri çıktığında ücretsiz veya indirimli olarak güncelleyebilecekler"

CHIP Online yorumu: Yeni "Vista-uyumlu" bir PC almadan önce marka yetkilisine bu kampanyaya katılıp katılmayacaklarını sormanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları