Xperia ceplere F klavye geliyor!

Sony'nin Xperia serisi dokunmatik ceplerinden Türkiye'ye özel bir yenilik geliyor!

Xperia ceplerden müjde!

Xperia akıllı telefon serisi, dilimizde en sık kullanılan harflere göre ayarlanan tuş düzeni ile Türkçe F klavye desteği vermeye başlıyor. Türkçe F klavye Türk dilinin yapısına özel düzeniyle yazı yazmayı kolaylaştırarak iş ortamında çalışmaları hızlandırıyor ve kullanıcıların Android telefon deneyimini zenginleştiriyor.

80'lerde Türkiye'deki ilk kişisel bilgisayarların İngilizce Q klavye ile ithal edilmesiyle ülkemize giren Q klavye bugün Türkiye'nin en yaygın klavye düzeni. Ancak, Q klavyenin Türk dilinin harf sıklığına uygun olmaması nedeniyle Türkiye'de klavyeye bakmadan yazabilen kullanıcıların oranı yüzde 4'le sınırlı. ABD ve Avrupa'da ise bu oran yüzde 85. Türkiye'de F klavye kamu kuruluşlarında ve basında, özellikle de daktilo çıkışlı kullanıcılar arasında oldukça fazla tercih ediliyor.

Akıllı telefonlar ve tabletlerin dizüstü bilgisayar satışlarını yakalaması beklenen 2012 yılında, Türkçe F klavye seçeneği sunan Xperia akıllı telefonlar kullanıcıların klavyeye bakmadan yazmasını kolaylaştırıyor.

Türkiye'de bakanlık düzeyinde yapılan araştırmalara göre Türkçe F klavye, tuşlara bakmadan yazma alışkanlığını yaygınlaştırarak ekonomide üretkenliği arttıracak ve bilgi toplumuna dönüşümde genç kuşakların teknolojiye erişimini kolaylaştıracak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları