XPERIA X1, New York'ta görücüye çıktı

Sony Ericsson, XPERIA'yı New York'taki bir etkinlikte görücüye çıkardı. İşte ilk detaylar...

XPERIA: İlk izlenimler

New York'ta düzenlenen Digital Experience! etkinliği, teknoloji devlerinin yeni ürünlerini medyaya tanıtmaları açısından önemli bir etkinlik oldu. Bu etkinliğin en büyük yıldızı ise, hiç kuşkusuz Sony Ericsson'un merakla beklenen XPERIA X1 idi.

Etkinlikte sergilenen XPERIA görüntüsüyle herkesi büyülese de, daha önünde atılması gereken birkaç adım olduğu sinyallerini de verdi. İlk kez gerçek anlamda çalışan bir X1 gören katılımcılar, yazılımın kilitlenme sorunlarına da şahit oldular. Ama yazılımsal bir sorun olan bu küçük detay kolaylıkla çözülebilir. bu sorunu görmezden geldiğimizde, X1'in çok ciddi bir akıllı telefon olduğu bir kez daha kanıtlandı.

800x480 VGA ekrana ve optik joystick'e sahip olan Sony Ericsson XPERIA'nın tasarımı oldukça şık ve Sony Ericsson'un bu ürünüyle Windows Mobil pazarına renk getirdiği söyleneyebilir.

Verilen pek çok görevi başarıyla icra eden XPERIA, Q klavyeye sahip ve şık tasarımı sayesinde veri girişi kolayca yapılabiliyor.

XPERIA ile yazı yazmak için iPhone'da olduğu gibi ekranı kullanma zorunluluğa ortadan kalkıyor: Ekranın altında yer alan JoyStick ve birkaç tuş metin girişinde kolaylık sağlıyor.

Bunun yanında XPERIA, Stereo BlueTooth, USB ve WLAN bağlantı seçeneklerini beraber sunarak telefonun herkese hitap etmesini sağlıyor.

Etkinlikte çekilmiş XPERIA X1 fotoğraflarını galerimizde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları