Xperia Z2'nin büyük kardeşi de yolda!

Herkes merakla Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z2'yi beklerken, onun "büyük kardeşi" ortaya çıktı

Xperia Z2'nin büyük kardeşi!

Birkaç hafta önce ortaya çıkan söylentiler, Sony'nin Android işletim sistemli yeni bir tablet peşinde olduğu yönündeydi. Görünüşe göre bu söylentiler doğru. Geçtiğimiz yıl Xperia Tablet Z ile büyük beğeni toplayan Sony, Xperia Z2 Tablet ile bu yıl da gelişimi sürdürecek. Sony'nin yeni tabletinde bu ismi kullanıp kullanmayacağını halen bilmiyoruz, ama sanıyoruz ki MWC 2014'e kadar bu konu da çözülecektir.

Sony, Xperia Z2 Tablet'te (ya da adı her ne olacaksa) bizlere 10.1 inç büyüklüğünde 1.920 x 1.200 piksel Triluminos teknolojisinde bir ekran sunacak. Gelişmiş donanım öğelerine sahip olacak olan tablet, 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 2.3 GHz işlemci, 3 GB RAM ve 8 megapiksel arka kamerayı da üzerinde taşıyacak. Ayrıca ön tarafta da 2 megapiksel değerinde bir ön kamera bulunacak. Xperia Z2 Tablet'in bataryasının ise 6.000 mAh'lik olacağı beklenenler arasında. Diğer yandan 16 GB dahili hafızaya sahip olacak olan tablet, microSD kart desteği ise gösterecek.

Sony'nin yeni tableti Android 4.4 KitKat platformunda çalışacak. evleaks tarafından fotoğrafı da sızdırılan tabletin, sadece Wi-Fi veya 4G ve Wi-Fi destekli iki farklı modelle piyasaya sunulacağını da söyleyelim.

Okuyucu Yorumları