Xperia Z2'nin ekran görüntüleri sızdı!

Geçtiğimizi günlerde kasasıyla internete sızan Xperia Z2, şimdi de ekran görüntüleriyle sızdı!

Xperia Z2 yine sızdı!

Geçtiğimiz günlerde kasasıyla sızan Sony Xperia Z2'den şimdi de ekran görüntüleri sızdı. Söz konusu görüntüler, telefonun yeni özellikleri hakkında ipuçları veriyor.

XperiaBlog'da yayınlanan Android 4.4.2 KitKat'lı ekran görüntülerinde kamerada bazı geliştirmeler yapıldığı, Xperia Z2'nin 4K video kaydını ve yüksek frame-rate ile kayda izin veren "Timeshift video" işlevini desteklediği gözleniyor. Görüntülere göre Xperia Z2'deki bir başka yenilik, ekrana çift dokunarak telefonu uyandırabilmek olacak (LG G2'de olduğu gibi). Bunun yanında telefonu eldivenlerinizi çıkarmadan kullanmanız da mümkün olacak.

Xperia Z2'ye "Smart" ("Akıllı") denetimi adında birkaç yeni işlev de eklenmiş. Akıllı arka aydınlatma denetimi, ekrana baktığınızda onun açık kalmasını sağlıyor. İşlev Samsung'un Smart Stay işlevini andırıyor. Akıllı arama ise aramalara telefonunuzu kulağınıza götürerek cevap vermenizi, cihazı sallayarak reddetmenizi veya telefonu çevirerek zili sessize almanızı sağlıyor. Benzer işlevlerin diğer ceplerde kullanıldığını görmüştük, anlaşılan o ki Sony, geride kalan şirket olmak istemiyor.

Bu yeniliklerin yanında Xperia Z2, arasında seçim yapabileceğiniz iki farklı giriş ekranıyla gelecek gibi görünüyor. Standart giriş ekranı olan Xperia Home'un yanında sunulacak olan Simple Home, yazı tiplerini ve simgeleri büyütüyor ve daha basit bir düzen sunuyor.

Okuyucu Yorumları