Yahoo, Çin'deki servislerini neden kapatıyor?

İnternet devi, bu önemli hizmetini "zenginleşmek" için kapattı! Peki bu nasıl olacak?

Dev hizmet kapanıyor!

Yahoo, yaptığı bir açıklamayla, Çin'deki e-posta servisini kapatacağını duyurdu. Kullanıcılara hesaplarını transfer etmeleri için bir yıl süre veren Yahoo, hesap transferi olarak da adres olarak, Çin'in en büyük e-mail hizmetlerinden Alibaba'yi gösterdi.

Yahoo, Çin'in en büyük İnternet şirketlerinden biri olan Alibaba'nın bir kısım hisse senedini alarak şirkete ortak olmuştu. Bu operasyonla da, şirketin Çin'deki gücünü pekiştirmeyi hedeflediği anlaşılıyor.

Ocak ayında ise Yahoo, Çin'deki müzik servisini kapatmış ve bunu Çin'deki yeni ürün politikasının bir parçası olarak açıklamıştı.

Amerikalı internet şirketi Yahoo, 2005 yılında Çin'in internet şirketlerinden Alibaba'nın %40 hissesini 1 milyar dolar ödeyerek satın almıştı. Alibaba daha sonra 7,4 milyar dolar ödeyerek hisselerin bir kısmını Yahoo'dan geri aldı. Ancak Yahoo hala şirketin %24 hissesini elinde bulunduruyor. Yani, Yahoo aslında, Çin'de önemli bir internet servis sağlayıcısı durumunda bulunuyor. Alibaba iki yıl içinde halka açılmayı planlıyor ve değerinin 14 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. Yahoo'nun operasyonu ile şirketin değerinin daha da artacağı, Yahoo'nun da bu operasyondan karlı çıkacağı anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları