Yahoo'dan E-Gazete

Yahoo, bu sefer de internet gazeteleri ile karşımızda.

Yahoo'dan E-Gazete

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından olan ve birçok servisi ile, birçok alanda hizmet veren Yahoo, şimdi de rakibi Google gibi bir sistem ile karşımızda. Google'ın bir süre önce, haber bölümüne eklediği, e-newspaper (e-gazete) bölümüne karşı misillime gibi gözüken proje bünyesinde, Yahoo, 176 gazeteyi, sistemine dahil edecek ve sitesinde, ücretsiz olarak hizmet verecek.

Yahoo'nun anlaşmaya vardığı 157 gazete, tam 38 ayrı bölgede yayımlanıyor ve tirajları toplamda 12 milyon gibi bir rakama ulaşıyor. Bu gazetelerin web siteleri ise, aylık olarak 58 milyon ziyaretçi topluyor. Yahoo'nun hedefi ise, 130 milyon ziyaretçi. Yahoo şu firmalar ile anlaşmaya vardı; Cox Newspapers, Belo, Hearst, E.W. Scripps, MediaNews Group, Lee Enterprises ve Journal Register. Yahoo, bu sistem üzerinden, reklam yayımlayarak gelirlerini arttırma planları yapıyor. Bank of America'nın düşüncelerine göre, Yahoo'nun büyük büyüme oranlarının eşiğinde olduğunu ve 2010 yılına kadar bu büyümenin süreceğinin altını çizdiler.

Günümüzde, internetin gittikçe yaygınlaşması üzerine, özellikle Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere, birçok gelişmiş ülkede, basılı yayım organlarına rağbet sürekli bir düşüş içerisine girdi. Yahoo ve türevi gibi sitelerin bu sistemleri ise, yazılı basına ileride vurulabilecek bir darbeyi gösteriyor olabilir. Yani, internetin, sıkı bir Pazar kahvaltsının ardından, kahvenizi yudumlurken gazete okumanın yerini tutmayacağını düşünüyorsanız, belki de fikirlerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz...

Ülkemizdeki gazete okuma oranın çok düşük seviyelerde olduğunu göze alır ve internet kullanımının da, gene aynı şekilde düşük olduğunu var sayarsak, böyle bir sistemin ülkemiz firmaları ve gazeteleri için hem yararlı olmayacağını hem de böyle bir şeyin geçerli olabilmesi için, bir hayli uzun süre geçmesi gerekiyor gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları