Yahoo Messenger'ın bu işlevleri kırpılıyor

Dev şirkette yaşanan değişimlerin kurbanı, bu popüler yazılımdaki özellikler oldu!

Ünlü yazılımı kırpıyorlar!

Yahoo, yaşadığı sıkıntılı dönemleri atlatmak üzere önemli değişimlerden geçiyor. Bu süreç bazen bazı hizmetlerin ve işlevlerin ortadan kaldırılması anlamına da geliyor.

Yahoo'nun popüler anında mesajlaşma yazılımı Yahoo Messenger, 14 Aralık'tan itibaren bazı önemli özelliklerinden mahrum kalacak. Şirket'in blog'unda yaptığı resmi duyuruya göre Yahoo Messenger, artık Microsoft Live Messenger ile beraber çalışma özelliğini yitirecek. Yahoo Messenger kullanıcıları, çevrimiçi durumdaki Live Messenger kişilerini görebilecek, ancak onlara mesaj gönderemeyecekler.

Yahoo Messenger, Chat Rooms ve sesli arama işlevlerini de sonlandıracak. Böylelikle Yahoo, Skype'a rakip olmayı düşündüğü özellikleri de kaldırmış olacak. Kullanıcılar, hesaplarına yeni krediler ekleyemeyecekler. Daha önce kredi satın almış olanlar ise onu geri alabilecekler. Messenger'dan messenger'a arama yapmak ise mümkün olacak.

Son olarak web geliştiricilerinin sitelerine entegre edebildiği Pingbox da artık hizmet vermeyecek. Pingbox'u kullanan geliştiriciler, onu sitelerinden kaldırmak zorunda kalacaklar.

Değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için Yahoo Messenger Blog'a göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları