Yahoo patronunun istifası neyi değiştirecek?

Yahoo'nun patronu Jerry Yang'ın görevden ayrılması, arama devinin dibe vuran değerini kurtardı mı?

Şimdi ne olacak?

Çok kısa bir sure once Yahoo'nun kurucularından olan en üst düzey yöneticisi Jerry Yang görevinden ayrıldı. Yang, Yahoo'nun kurucularından biri olmasının dışında Microsoft'un toplam 47,5 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmesiyle tanınıyordu. Şirkette çok sevilen bir yönetici olan Yang'ın istifası, çalışanlar arasında üzüntü yaratırken, diğer yandan bu haber Yahoo'nun hisselerinde %10'luk bir artışa yok açtı ve hisseler 11,73 dolara ulaştı.

Pek çok kişi tarafından Yang'ın, Microsoft'un Yahoo'yu satın almasının önündeki tek engel olarak görülüyordu. Micosoft'un Mayıs ayında hisse başına 33 dolar teklif etmiş, fakat Yang 37 dolarda ısracı olmuştu. Aradaki 4 dolarlık fark çok büyük gibi gelmeyebilir ama tüm hisseler hesaba katılınca toplam 5,76 milyar dolarlık bir fark ortaya çıkıyor. Ekonomi çevreleri, Yang'ın bu 5,76 milyar dolarlık ısrarının Yahoo'ya daha pahallıya patlayabileceğini düşünen yetkililerin Yang'ın görevden ayrılması için baskı yaptığı görüşünde.

Yang'ın istifasının hemen ardından Yahoo'nun borsada bir anda hızla değer kazanmasında, Microsoft'a satışın gerçekleşmesi umudunun artmasının neden olduğu açık. Diğer yandan hisselerin değer kazanması Microsoft'u da teklifini yeniden gözden geçirmek zorunda bırakacak. Ancak Microsoft CEO'su Ballmer, Yahoo'yu satın almak gibi bir niyetlerinin artık bulunmadığını sık sık tekrarlıyor.

Bakalım Yang'ın istifası, yılan hikayesine dönen satın alma macerasında ne gibi gelişmelere neden olacak?

Okuyucu Yorumları