Yahoo, RockMelt'i satın alıyor!

Eski günlerine dönmek isteyen internet devi, şimdi de bu popüler tarayıcıyı satın alıyor!

Bu tarayıcı, artık onun!

Yahoo, yeni çağa adapte olma savaşına devam ediyor. Bir zamanların en güçlü markalarından olan Yahoo, dijital çağın hızlı gelişimine ayak uyduramayıp Google gibi rakiplerinin karşısında büyük kan kaybetmişti. Ancak Yahoo hala savaştan vazgeçmiş değil.

Başkan değişiminden sonra Yahoo'dan yaşanan değişimlere bir yenisi daha eklendi. Yahoo, sosyal medya tarayıcısı Rockmelt'i satın alacağını açıkladı.

2010 yılında kurulan Rockmelt, tarayıcının üzerine yerleşerek kullanıcılara sosyal medya hesapları hakkında güncel bilgiler sunan ve hesaplarını yönetmesini sağlayan bir teknoloji sunuyor.

Yahoo henüz kesin rakam vermemiş olsa da, 50 ile 80 milyon dolar arasında bir ücretin ödenmiş olduğu konuşuluyor.

Yahoo, Rockmelt'in eski ürünlerinin kullanımını 30 gün içinde kapatıp bu teknolojiyi kendi networküne adapte edecek. Anlaşma gereği olarak Yahoo, Rockmelt'in 32 çalışanını da kendi bünyesine aldı. Rockmelt'in başkanı Yahoo'nun medya ürünleri başkan yardımcısı, Rockmelt'in teknik müdürü ise Yahoo mobil ürünlerinin mühendislik bölümü başkan yardımcısı olacak.

Yahoo'nun yeni başkanı Marissa Mayer, kısa süre önce de 1,1 milyar dolar ödeyerek Tumblr'ı satın almıştı. Yahoo, yeni hamleleriyle sosyal medyada etkili bir isim haline gelmeye çalışıyor. Aylık yüz milyonlarca ziyaretçisi olan popüler bir marka olmasına rağmen Yahoo, bu trafiğini rakipleri kadar başarılı şekilde nakite çeviremediği için hissedarlarını çok mutlu edemiyor.

Okuyucu Yorumları