Yahoo ve AOL, Yeni Firma Oath'un Parçası Olacak!

Verizon'un Yahoo'yu satın alma işlemleri tamamlandığında Yahoo'ya ne olacak? Yahoo ortadan kalkacak mı? Artık biliyoruz!

Yahoo'nun kaderi belli oldu!

Bir zamanların devi Yahoo'nun Verizon tarafından satın alındıktan sonra yaşayacakları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Yahoo, Oath adlı yeni bir firmanın çatısı altına girecek ve AOL ve diğer birkaç firmayla yan yana olacak.

Yahoo markası, yeni bir firma altında yaşamaya devam edecek. Verizon, Yahoo Mail, Finance veya Sport gibi önemli Yahoo hizmetlerini kapatacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Yahoo, yirminin üzerinde markayı içinde barındıracak olan Oath altında, diğer medya şirketlerinin arasında yaşamını sürdürecek. Bu medya şirketleri arasında AOL'nin web sitesi TechCrunch, Engadget ve Huffington Post var.

Yahoo'nun bu geçiş sırasında Oath'a geçmeyecek birimleri, Altaba adlı yeni bir yatırım firmasının parçası olacak. Bu firma, Yahoo'nun Alibaba ve Yahoo Japonya hisselerini içerecek ve hisseleri tutmaya yönelik bir kabuk firma görevini üstlenecek.

Verizon ve Yahoo anlaşmasının Nisan sonu gibi yakın bir tarihte tamamlanması bekleniyor. Yahoo'nun satışı, yaşadığı çok büyük veri sızıntıları nedeniyle kesintiye uğraşmış, firma bu olaylar nedeniyle değer kaybetmişti.

Yazın ortaya çıkacak Oath'un tutup tutmayacağı ise ayrı bir konu. Twitter'daki kullanıcılar, Oath ile şimdiden dalga geçmeye başladılar. Tepkiler oldukça sert görünüyor, ancak Oath'un neye benzeyeceğini ancak bekleyip göreceğiz. Bilinen bir başka detay, Yahoo CEO'su Marissa Mayer'in bu yeni firmanın bir parçası olmayacağı. Mayer'in Yahoo'yu tekrar ayaklandırmaktaki başarısızlığı nedeniyle bu haber, pek sürpriz değil.

Okuyucu Yorumları