Yahoo ve Facebook neyin peşinde?

Hep Microsoft'un yanında olan Yahoo, büyük ortağını başka bir devle aldatıyor mu?

Ortalığı karıştıran söylenti!

Microsoft bir süredir Yahoo ile ciddi sorunlar yaşıyor. İki firma arasında bir süre önce yapılan anlaşma gereğince, Yahoo'nun içerisine Bing arama motoru yerleştirilmişti. Nitekim yayılan yeni bir dedikoduya göre, Yahoo aynı zamanda Facebook ile farklı anlaşmaların peşinde...

The Telegraph'ın, bilinmeyen bir kaynaktan gelen raporuna göre, Yahoo'nun yeni CEO'su Marissa Mayer, Facebook'un faaliyet işletme müdürü Sheryl Sandberg ile gizli gizli görüşüyor. Makalede iddia edilen esas nokta ise, bu ikilinin Yahoo ve Facebook ortaklığı sonucu üretecekleri yeni bir arama motoru.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg'in son aylarda üzerine basa basa bir arama motoru geliştirdiklerini söylemiş olmasıysa, dedikodunun tuzu biberi oldu. Microsoft ve Yahoo, 2009 yılında 10 yıl geçerliliği olan ve Bing arama motorunu Yahoo'nun içerisine ekleyecekleri bir anlaşma imzalamışlardı. Pek tabii bu değişim, zaman içerisinde Google'ın pazar payını görülebilir oranda küçültmüştü.

Bu iddiaya ilk cevap Facebook'tan geldi ve tabii ki, sosyal ağ devi, iddiaları yalanladı. Şimdiyse gözler Microsoft'un konu hakkında vereceği tepkiye çevrilmiş durumda.

Okuyucu Yorumları