Yahoo'dan Bir Hack Açıklaması Daha!

İnternet devinin eylül ayında açıkladığı büyük hack olayının sadece birkaç ay sonrasında, yeni bir şok daha yaşanıyor!

İnternet devine şok üstüne şok!

Son dönemlerde adı bazı güvenlik sorunlarıyla da gündeme gelen Yahoo geçtiğimiz Eylül ayında duyurduğu dev bir veri ihlali hadisesinden 500 milyon kullanıcısının etkilendiğini açıklamıştı. 2014 yılında gerçekleştiği öğrenilen bu hadisenin ardından şimdi de bunun firmanın yaşadığı en büyük veri güvenliği sorunu olmadığı ortaya çıktı.

Firma tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Ağustos 2013'te yaşanan bir güvenlik ihlalinin iki katı daha fazla yani bir milyarın üzerinde kullanıcıyı etkilediği belirtiliyor.

Yahoo bu durumdan potansiyel olarak etkilenen hesapların çalınan verileri arasında isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri, şifreler ve bazı durumlarda şifrelenmiş ya da şifrelenmemiş güvenlik soruları ve yanıtlarının yer aldığını ifade etti. Firma bütün bu verilerin yanında neyse ki en azından herhangi bir ödeme bilgisinin ya da bu bağlamdaki şifrelerin ele geçirilmediğini ekledi.

Firma bu durumdan etkilenen kullanıcılara bildirim gönderildiğini ve bu kullanıcıların hesaplarını güvenli hale getirmek için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Okuyucu Yorumları