Yahoo'nun yeni sahibi o mu olacak?

İnternetin en büyük isimlerinden biri daha, bu iddiaya göre sürpriz bir şirkete satılmak üzere...

İnternet devi satılıyor mu?

Yahoo!, şirketin özünü oluşturan arama motoru işini tamamen elden çıkarmayı planlarken, Amerikan telekomünikasyon şirketi Verizon'un ismi muhtemel alıcılar arasında geçiyor.

New York'ta bir konferans sonrası konuşan Verizon CFO'su Fran Shammo "Mor Saray"ın bir kısmı ya da tamamını satın almakla ilgilendiklerini açıkladı. Shammo konuyla ilgili yaptığı açıklamada "AOL ile olduğu gibi, her şeye geniş bir açıdan bakıyoruz. Eğer stratejik açıdan hissedarlarımızı memnun edecek ve bir değere dönüştürebileceğimiz fırsatla karşılaşırsak, neden olmasın diyoruz" dedi.

Henüz tam olarak olgunlaşmamış olan satın alma fikrinin önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor. Verizon bu yılın başlarında Yahoo!'nun en eski hizmetlerinden biri olan AOL'i 4.4 milyar dolara satın alarak, şirketin video ve medya alanındaki etkisini arttırmayı hedeflemişti. Yahoo!'nun arama motoru olarak satın alınması da benzeri bir şekilde Verizon'un internet servisleri ve dijital medya marketindeki etkisini arttırabilir.

Yahoo cephesinde işlerin pek de yolunda gitmediği ortada. Şirket CEO'su Marissa Mayer'in son gelen finansal raporların ışığında beklentileri karşılayamadığı görüldü. Söylentilere göre Mayer koltuğunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

Mayer içinse endişe etmeye gerek yok. Son olarak Yahoo tarafından işine son verilen bir önceki CEO 158 milyon dolarlık bir tazminat almıştı.

Okuyucu Yorumları