Yakında, telefonda hız önemini kaybedecek!

Hangisi daha önemli: Daha hızlı işlemcili bir cep mi; daha uzun pil ömrü sunan bir cep mi?

Hız mı, pil ömrü mü?

Yılda 8 milyar dolar ciro yapan, 1991 kuruluşlu mobil network parçaları üreticisi Broadcom'un CTO'su Henry Samueli mobil dünyanın geleceğine dair ilginç tahminlerde bulundu. Teknoloji dünyasının önemli bir isminin bu açıklamaları, yakın geleceğimize dair çok önemli ipuçları barındırıyor.

Mobil dünyada kullanıcıların kutuların üstünde yazan hız değerlerini çok önemsediğini belirten CTO, belli bir eşik değerden sonra hızın kullanıcı tarafından fark edilmesinin mümkün olmadığını vurgularken, asıl önemli detayın pil ömrü olduğunu hatırlattı.

Pil konusundaki teknolojik gelişmenin bir gecede gerçekleşmeyeceğini, insanların daha uzun yıllar boyunca her akşam telefonlarını şarja takmak zorunda olacağını vurgulayan Henry Smaueli, telefon üreticilerinin yakında bu gerçeği idrak edeceğini ve daha hızlı işlemci yerine, daha fazla pil ömrü olan telefonlarla rekabete yöneleceklerini iddia etti.

Henry Smaueli Moore Kanunları'nın da sonunu görmek için üretim teknolojilerinde 3-4 jenerasyon kaldığını hatırlattı ve şu anda 28 nm teknolojisiyle işlemci üretildiğini, yakında 16 nm, 14 nm, 10 nm, 7 nm ve 5nm teknolojilerinin geliştirileceğini ancak bunun ötesine geçmenin çok zor olacağını; dolayısıyla Moore Kanunları'nın da sonuna gelineceğini vurguladı...

Okuyucu Yorumları