Yakıt hücreleri artık hayatımızda...

Yakıt hücresi artık geleceğin değil, günümüzün teknolojisi: İşte Toshiba'dan yenilikler...

Yakıt hücresi ceplerde!

Toshiba'nın uzun zamandır beklenen yakıt hücreli cihazları çok yakında piyasada olabilir. Direct Methanol Fuel Cell, kısaca DMFC kullanan bu cihazlar, bir zamanlar geleceğin enerji teknolojisi olarak bakılan yakıt hücrelerini evlerimize ve ceplerimize taşıyacak.

DFMC yakıt hücreleri alkol, su ve hava kullanarak elektrik oluşturuyor ve atık olarak su ve karbondioksit üretiyor.

Network World'ün haberine göre Toshiba'nın yeni başkanı harici bir yakıt hücresi şarj cihazının Eylül ayında piyasaya çıkacağını söyledi. Aslında bu şarj cihazının bu yılın Mart ayında piyasaya çıkması planlanıyordu; ancak Toshiba gecikmenin sebebiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Çıkacak olan evrensel şarj cihazı cep telefonlarını, elde taşınan oyun konsollarını ve benzeri küçük cihazları şarj edebilecek. Şarj cihazının ardından ise telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için özel yakıt hücreleri gelecek. Toshiba 6 yıl içerisinde yakıt hücresi satışlarının 1 milyar dolarlık bir pazar haline gelmesini bekliyor.

Toshiba pek çok firmadan erken davrandıysa da ilk olamadı. Medis Technologies, Toshiba'dan önce yakıt hücresi kullanan şarj cihazları ve acil durum güç kitleri satmaya başladı. MEdis'in yakıt hücresi ise Direct Liquid Fuel Cell, kısaca DLFC teknolojisi kullanıyor. Bu teknoloji sıvı borohidrit kullanıyor.

Okuyucu Yorumları