Yalan haber, internet devini coşturdu!

Sahte bir internet sitesinden yayılan yalan bir haber, sadece 10 dakikada internet devini coşturdu!

Yalan haberin "marifeti!"

Geçtiğimiz Salı günü yayınlanan sahte bir Bloomberg haberi, Twitter hisselerinin bir anda tavan yapmasına neden oldu. Bloomberg Business logosu taşıyan haber, Twitter'ın 31 milyar dolarlık bir teklif aldığını duyuruyordu.

ABD merkezli Bloomberg, hızlı bir şekilde haberin sahte olduğuna yönelik bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Ancak amacına ulaşan haberin "sahte" olduğuna dair bazı işaretler zaten vardı.

Öncelikle haber orijinal adres olan businessweek.com yerine businessweek.market URL'si altında yayınlanmıştı. Bununla birlikte Twitter CEO'su Dick Costolo'nun ismi Dick Costello şeklinde yazılmıştı. Ayrıca cümleler birçok yazım hatası içeriyordu.

Habere anında reaksiyon gösteren Twitter yatırımcıları, şirketin hisselerinin New York Menkul Kıymetler Borsası'nda bir anda yükselmesine neden oldu. Öğle saatlerinde yayılan haber, kabaca 10 dakikalık bir süre içerisinde hisselerin yüzde 7.6 oranında artarak 38,63 dolar seviyelerine ulamasını sağladı.

Sahte haberin yayılmasına neden olan sitenin alan adının, 10 Temmuz tarihinde Panama bölgesindeki bir servis sağlayıcı tarafından tescil edildiği görülüyor. İşlemi gerçekleştiren kullanıcının kimliği ise gizli tutulmuş durumda. Bloomberg konuyla ilgili araştırma sürecinin devam ettiğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları