Yalan haberin kahramanı!

Haberlerde boy boy resmini gördüğümüz bu adam, meğer "büyük bir yalanın" kahramanıymış...

Yalan haberin kahramanı!

Mobil sektör ile birlikte büyüyen farklı sanal mobil marketler, günümüzde doğru uygulamayı yaratanlara binlerce, hatta milyonlarca dolar kazandırabiliyorlar. Pek tabi oyunlarına güvenen insanlar bir adım daha ileriye giderek, her türlü reklamı yapmaktan geri de kalmıyorlar.

Teknoloji basınının yakından takip ettikleri yeni uygulamalara bir yenisi daha eklendi; hem de İskoçya'nın önemli haber merkezlerinden birisi olan The Daily Record'a tam sayfa çıkacak kadar... Habere göre, aldığı bilgisayar dersinden kalan 23 yaşındaki Ben Thompson isimli genç, geliştirdiği Wall Street Race isimli oyun ile iTunes üzerinden büyük bir başarı kazanmış. Haberde, yakın zamanda oyununu Apple'a sattığı söylenen Ben, önümüzdeki ay içerisinde üç adet daha uygulamayı satışa çıkartarak, toplamda 468.000 sterlin kazanmış olacak. Tabi yine habere göre...

İlk bakışta genç geliştiricileri umutlandıran bu haberin altından, ne yazık ki koca bir yalan çıktı. Yazılanlar saçmalıktan başka bir şey değil zira haberi yapan gazete ve haber içerisinde verilen bilgiler, baştan aşağıya sallamadan ibaret. İlk olarak Ben'in uygulaması hiçbir şekilde Apple tarafından satın alınmamış, sadece Apple Store'a kabul edilmiş ki bu da günlük hayatta binlerce insanın gerçekleştirebildiği bir hareket. Özellikle Apple'ın geçen yıl sonu ile bir milyondan fazla uygulamayı bünyesinde barındırdığını düşünürsek, olayın ne kadar abartıldığını da anlamış oluruz. Her şeyin ötesinde, uygulamasından önemli bir miktar kazanmış da değil...

Peki, tüm bu gelir palavrası nereden geliyor? Belli ki hiçbir yerden! Ben Thompson'un kendi naçizane hesaplarından daha ileriye gitmeyen bu hayali rakamlar, rastgele yazılmışlar. Uygulamaya App Store üzerinden baktığımız zaman aslında ücretsiz olduğu görülüyor ve aldığı reklamlarla para kazanmaya çalıştığı ortaya çıkıyor. Elbette bu reklamların gelir sağladığı bir gerçek ama peki ya kimse oyunu indirmezse?

İşi daha da kötüye götüren oyun piyasaya çıkalı bir süre olmasına rağmen resmen bir adım ileriye gidememiş durumda ama Ben Thompson, kendi internet sayfasında "Uygulamalardan nasıl zengin olabilirsiniz?" isimli bilgi verici makale yayınlayabilecek kadar sektörde ilerlemiş! Haberi ve haberciliği iyice utandırıcı hale getirense, The Daily Record haricinde, The Edinburgh News'in de durumdan benzeri şekilde bahsetmesi.

Okuyucu Yorumları