Yamaha, daha önce yapmadığını yapıyor!

Daha önce hiç bir arabanın üzerinde bu markanın logosunu görmemiştik...

Şimdi de araba üretiyor!

Yamaha, müzikal enstrümanlardan motosikletlere ve yarı iletkenlere kadar hemen her şeyi üreten bir firma. Japon firma, 1900'lerin başında mobilya bile üretmekteydi. Ancak şimdiye kadar spor araba ürettiğine hiç şahit olmadık. Bu noktada devreye, oldukça ilginç bir teknolojiye sahip Sports Ride konsept aracı giriyor.

Otomotiv dünyasına bakıldığında Yamaha'nın genel olarak motorlara odaklandığı rahatlıkla söylenebilir. Firma, farklı pek çok araç için motorlar üretmekte ve bunların arasında Toyota 2000GT ve Ford Taurus SHO da bulunmakta. Ayrıca Lexus LFA süper aracının sahip olduğu V-10'in de gelişimine yardımcı olduğu biliniyor. Başka bir deyiş ile Yamaha'nın otomotiv alanına daha önce adım attığı söylenebilir ancak bu kez "hızlı bir dalış" söz konusu.

Konsept araç oldukça hafif ve her gün sürmekten zevk alacağınız bir seçenek olarak gözüküyor. Aracın tasarım tarzı, ön kısımda Toyota FT-1 konseptini taşırken, bir süper araç silueti sunmayı da ihmal etmiyor.

Sports Ride, Gordon Murray'in iStream üretim sürecinden faydalanıyor. Aynı Gordon Murray tasarımı, McLaren F1 aracında ve Formula 1 arabalarında da bulunmakta. iStream, bir kasa üretim yöntemi ve hafif malzemeler kullanarak güçlü bir araç üretirken, malzeme kullanımını da azaltıyor.

iStream sürecini kullanmak Yamaha'nın işine yaramış gibi gözüküyor çünkü araç, söylendiğine göre yaklaşık olarak 770 kg ağırlığında. Başka bir deyiş ile araç, yeni Mazda MX-5 ile aynı boyutlarda ve 300kg daha hafif.

Okuyucu Yorumları