Yandex, Akınsoft ile işbirliğine gitti!

Yandex, Türkiye'nin önde gelen bu yazılım şirketiyle önemli bir anlaşmaya vardı!

Yandex, Türk firmayla anlaştı

Yandex, Türkiye'nin önde gelen yazılım şirketlerinden Akınsoft ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma sayesinde, Yandex arama teknolojileri ve ürünlerinin, geniş bir yelpazedeki sektörel yazılımları ve İnternet kafeler için sunduğu çözümleriyle tanınan Akınsoft ile birlikte tüm Türkiye'de daha geniş kullanıcı kitlelerine ulaştırılabilmesi amaçlanıyor.

Söz konusu işbirliğinin duyurulduğu basın toplantısında Yandex.Türkiye'nin yakın dönem projelerinden ve gelecek vizyonundan bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, konuyla ilgili olarak: "Yandex teknolojileri ve ürünleri ile desteklenecek Akınsoft yazılımları, çok kısa bir süre içerisinde Türkiye'nin dört bir köşesindeki kurumlarda ve pek çok internet erişim noktasında kullanımına sunulacak. Hedefimiz, ürün ve hizmetlerimizi daha fazla kişiye ulaştırmak ve daha fazla vatandaşımızın ihtiyaçlarına yanıt verebilmek." şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın ise: "Yandex'in yerelleşme anlayışını takdirle karşılıyoruz. Türkiye'nin lider yazılım şirketlerinden biri olarak, Yandex'le böylesine bir işbirliği içine girdiğimiz için çok memnunuz. Akınsoft ve Yandex'in daha nice projelere imza atacağını umuyorum. Bu hepimize hayırlı bir başlangıç olsun." dedi.

Okuyucu Yorumları