Yandex.Browser'a yeni "Tıkla Konuş" özelliği!

Yandex.Browser'ın yeni sürümü, mobil tarayıcılardan tanıdığımız bu işlevi masaüstüne taşıdı!

Yandex.Browser'a yeni özellik

Yandex.Browser'ın yeni sürümü, mobil tarayıcılardan tanıdığımız, hayat kolaylaştıran bir özelliği masaüstü bilgisayarlara getiriyor. Yeni tarayıcı; tek bir tıkla, cep telefonunuz üzerinden arama yapabilmenize olanak sağlayan "Tıkla Konuş" özelliğiyle öne çıkıyor.

Yandex.Browser'ın benzersiz bir özelliği olan Tıkla Konuş, masaüstü sürümünde açtığınız bir web sayfasındaki telefon numarasını tıkladığınızda, arama komutunu cep telefonunuza yönlendirmenizi ve zahmetsizce arama yapmanızı sağlıyor. Numaralarda yapılması gerekebilecek herhangi bir düzeltme, masaüstünde açılan pencerede yapılabiliyor. Bu özelliği kullanılabilmek için tek gereken ise; hem masaüstü bilgisayarınızda hem de akıllı telefonunuzda Yandex.Browser kurulu olması ve iki cihazınızın da birbiriyle eşitlenmiş olması.

Telefon numaralarının web sayfalarındaki farklı yazılış şekillerini otomatik olarak tanıyabilen Yandex.Browser, numaraları, arama için gerekli formata getirip aramayı gerçekleştirecek olan akıllı telefona bir "push" bildirimi (push notification) olarak gönderiyor. Gönderilen bildirim tarafınızdan onaylanır onaylanmaz söz konusu numara otomatik olarak aranıyor.

Bu sürümdeki diğer yenilikler

Yandex.Browser'ın arayüzüne eklenen diğer özellikler arasında; bir sekmenin üzerindeki sayfa başlığına tıklayarak görüntülenen sayfanın en üstüne hızlıca dönebilme, favori sitelere hızlı erişim sağlayan bağlantılar çubuğu "Tablo"ya 20'ye kadar bağlantı ekleyebilme ve "Ayarlar" menüsünün görsel olarak daha kullanışlı hale getirilmesi sayılabilir.

Masaüstünde, tablette ve mobil telefonlarda

Kullanıcı kolaylığı açısından bundan böyle Yandex.Browser'ın yeni masaüstü ve mobil sürümlerini mümkün olduğu kadar eşzamanlı olarak kullanıma sunacak olan Yandex, tarayıcısının yeni akıllı telefon ve tablet bilgisayar sürümlerini de kullanıma sunmuş bulunuyor. Yandex.Browser'ın Windows/Mac OS masaüstü sürümlerini indirmek isteyenler browser.yandex.com.tr adresini ziyaret edebilir.

Okuyucu Yorumları