Yandex Browser'a yeni güvenlik özelliği!

Yandex'in web tarayıcısı, ilginizi çekecek yeni bir yetenek daha kazandı!

Yandex Browser'a yeni yetenek

Web tarayıcılarının güvenlik anlamında önemli adımlar attığı bir haftadayız. Opera'nın VPN desteği sunmaya başladığını yeni öğrenmiştik. Şimdi ise Rus firma Yandex, web tarayıcısına anti-DNS-spoofing teknolojisini eklediğini duyurdu.

DNSCrypt olarak adlandırılan yeni işlev, sizi orijinal siteden farklı sitelere yönlendirmeye çalışan saldırıları engelleyebiliyor. Bu saldırılar, ele geçirilmiş DNS sunucuları yoluyla veya router'ızın ayarlarının saldırganlar tarafından değiştirilmesiyle gerçekleştirilebiliyor. Her iki şekilde de içerisinde zararlı dolu sahte web sitelerine yönlendirilebiliyorsunuz.

Yandex Browser, bu sorunu sizi dünya üzerindeki 80 güvenli DNS sunucusundan (Yandex'in kendi sunucuları) birine bağlayarak çözüyor. Bu durumda rastgele, ele geçirilmiş olabilecek bir DNS'e bağlanmadığınızdan emin olabiliyorsunuz. DNSCrypt web tarayıcınız ve sunucu arasındaki trafiği de şifreliyor, böylece DNS trafiğiniz izlemelere karşı korunmuş oluyor.

Yandex'in web tarayıcısı pek tanımış olmasa da, böyle bir işlevin sunulmaya başlanması bizce önemli. İşlevin gelecekte Chrome, Firefox, Edge gibi önde gelen tarayıcılar tarafından örnek alınmaması için bir neden yok.

Okuyucu Yorumları