Yangından mal kaçırır gibi...

Galaxy S2 kullanıcıları, yangından mal kaçırır gibi telefonlarını satmaya başladı. Peki ama neden?

Yangından mal kaçırır gibi...

Apple ile Samsung arasındaki patent davası Apple lehine sonuçlandığından beri ikinci el pazarında Samsung telefonlarının satışı arttı. İkinci el satış sitesi Gazelle'in açıkladığına göre telefonlarını elden çıkaran Samsung kullanıcılarının sayısı, mahkeme kararının açıklanmasından bu yana yüzde 50 arttı.

Galaxy S II serisi ve Galaxy S 4G, Apple'ın satışının yasaklanmasını istediği sekiz Samsung modeli arasında. Bu telefonların ikinci el pazarındaki satışının yükselişi, kullanıcıların, bu yasaktan ikinci el pazarının da etkileneceğini düşünmesi şeklinde değerlendiriliyor. Android cihazları, eski modellerin güncellemelerindeki düzensizlik ve halihazırdaki ucuz modellerin bolluğu nedeniyle zaten iPhone'dan daha düşük fiyata alıcı buluyor. Eğer kullanıcılar telefonlarını elden çıkarmaya devam ederse ikinci el Samsung fiyatları daha da düşebilir.

Davanın Apple lehine sonuçlanması, yeni iPhone'un çıkış arefesinde Samsung'u oldukça zor durumda bıraktı. Şu anda ikinci el pazarında Samsung Galaxy S II, 80-116 dolar arasında alıcı buluyor. iPhone'larda ise fiyat 4 için 200, 4S için 300 dolara kadar çıkıyor.

Okuyucu Yorumları