Yanlış ellerde Limewire tehlikeli olabilir

Sadece dosya paylaşım programı LimeWire'ı kullanarak insanlar dolandırılır mı? Ne yazık ki evet!

Suç aracı: LimeWire!

ABD'li Frederick Wood adlı bir adam geçtiğimiz günlerde dolandırıcılık yaparken polis tarafından suçüstü yakalandı. İnternete verdiği bir ilan yardımıyla bilgisayar satan, fakat parayı ödedikten sonra kutunun içinin boş çıkması nedeniyle polise başvuran bir mağdurun yardımıyla polis Wood'a tuzak kurdu. Alıcı rolündeki polis, kendisini de aynı şekilde dolandırmaya çalışırken yakalandı.

Fakat işin ilginç boyutu adamın evi ve bilgisayarı arandıktan sonra ortaya çıktı. Meğer Wood sahte bilgisayar satışını sadece yan iş olarak yapıyor, asıl gelirini ise LimeWire sayesinde maddi kayıtlarına ulaştığı insanları dolandırarak elde ediyormuş. Polis, Wood'un LimeWire'ın arama özelliğini kullanarak diğer kullanıcıların farkında olmadan kullandıkları vergi kayıtları ve banka hesap detaylarına ulaştığını tespit etti. Wood'un bilgisayarında yüzlerce kişiye ait hassas maddi kayıt ve bu kişilerin adına düzenlediği sahte doküman ele geçirildi.

Polis, Wood'un bilgilerini çaldığı kişilerin çoğunun bilgisayarında LimeWire yüklü olduğundan bile habersiz olduğunu ve sadece çok tecrübeli kullanıcıların P2P programını kullanmaları gerektiğini söyledi.

Okuyucu Yorumları