Yanlış SOPA'yı protesto ettiler!

Kendi halinde bir çiftçi grubu, SOPA protestolarının tam merkezine nasıl oturdu? İşte güldüren olay.

Bu SOPA başka SOPA!

Stop Online Piracy Act (SOPA) karşıtı birçok web sitesi, yasayı protesto etmek için sitelerini karartmışlardı. Bunun sonucu olarak SOPA hakkındaki oylama süresiz olarak ertelenmişti.

SOPA'yı protesto etmek isteyen bazı ingilizler, ABD'lilere destek vermek için ilgili makamlara birer mesaj yollamak istediler. Mesajı nereye göndereceklerini bilmedikler için de, tabii ki Google'dan SOPA araması yaptılar, buldukları ilk adresi e-posta yağmuruna tuttular.

Ancak bu adres, ne yazık ki SOPA yasasıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir adresti. The Register'ın raporuna göre Scottish Organic Producers Association (İskoç Organik Üreticiler Derneği - SOPA), düzinelerce e-postanın hedefi oldu. E-postaların gönderilmek istendiği asıl hedef ise tabi ki Stop Online Piracy Act idi.

Ancak dernek, aldığı protesto e-postalarıyla şaşkında döndü. Gelen mesajlardan birinde ise şu sözler dikkat çekiyordu: "Yaptığınız işten vazgeçin. ŞİMDİ. Kanunlarınız aptalca!! Biz eğlenmeyi seviyoruz. Ben istediğim her şeyin telif hakkını alırım! Sorun mu? Ben bunu arkadaşlarımı eğlendirmek, arkadaşlarımı ve hatta yabancıları eğlendirmek için yapıyorum!! Gideceksiniz ve dünyanın her yerinde sizden nefret edilecek! Siz şişman *** Amerikanlar, neden bunu eğitimsiz kafalarınıza sokamıyorsunuz!?"

İskoç çiftçilerin bir bölümünün bu e-postalarla oldukça eğlenceli zaman geçirdiğini tahmin etmek, sanırız yanlış olmaz.

Okuyucu Yorumları