Yanlışlıkla maaşının 330 katı ödenince, whatsapp mesajlarını görmezden geldi, ortadan kayboldu...

Business Insider'ın aktardığı habere göre adı açıklanmayan Şilili bir işçi, maaş bordrosu hatası nedeniyle maaşının yaklaşık 330 katı ödendikten sonra istifa etti ve ulaşılamaz hale geldi.

Yanlışlıkla maaşının 330 katı ödenince, whatsapp mesajlarını görmezden geldi, ortadan kayboldu...

Santiago merkezli finans gazetesi Diario Financiero'nun bildirdiğine göre, bir soğuk et fabrikasının çalışanı 30 Mayıs'ta aylık maaş olarak 165.398.851 Şili pesosu (180.418 $) aldı. Ancak kendisine aslında 545 dolar ödenecekti.

Habere göre söz konusu çalışan, işçi dağıtım merkezinin müdür yardımcısına başvurarak durumu anlattı. Müdür yardımcısı da durumu insan kaynakları departmanına bildirdi ve söz konusu çalışandan fazla paranın iadesini başlatmak için bankaya gitmesini istedi.

O ise ertesi gün gideceğine söz verdi, ancak parayı iade etmedi. Şirketten gelen aramaları, WhatsApp mesajlarını da üç gün boyunca yanıtsız bıraktı.

Söz konusu çalışan daha sonra da avukatı aracılığıyla gönderilen bir mektupta istifasını sundu. O günden beri de kendisinden haber alınamadı.

Şirket, söz konusu çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu, ancak olaya ilişkin herhangi bir tutuklama yapılmadı. Eski çalışan, şikayet başvurusunda fonları zimmete geçirmekle suçlanıyor.