Yanlışlıkla yapılan teslimatı alında tutuklandı

Massachusetts'te bir adam, yanlışlıkla kendisine teslim edilen bir televizyonu aldığı için tutuklandı!

Yanlış kargoyu alınca tutuklandı

İyi olan hiçbir şeyin bedava olmadığı belki de sık duyduğunuz bir cümle olabilir. Massachusettsli bir adamın şu anda hapis cezası ile karşı karşıya kalması ile öğrendiği üzere, Amazon tarafından yanlışlıkla evine gönderilen düz ekran TV'yi geri vermemesi de bu durumun bir örneğiydi. 35 yaşındaki Nicholas Memmo, Amazon üzerinden 74-inç boyutunda bir düz ekran TV siparişi verdiğini, ancak bu televizyonun kendisine ulaşması sırasında üçüncü parti bir kargo hizmetinin daha büyük olan bir düz ekran televizyonu (polisin belirlediğine göre LG'den 86-inç boyutlu 4K HDR Smart LED TV) daha kendisine bıraktığını söylüyor.

Memmo, bir hata yapıldığını fark ettiğini ancak "tüm kanunlara baktığını" ve daha büyük olan televizyonu da elinde tutmaya karar verdiğini söylüyor. Aynı zamanda Amazon ile de konuştuğunu ve firmanın kendisini, herhangi bir yanlış yapmadığı konusunda rahatlattığını belirtiyor. Amazon ise henüz bu konuda yorum yapmış değil.

Olayın yaşandığı Freetown Polis Departmanı tarafından Salı günü yapılan bir açıklamaya göre ismi verilmeyen kargo hizmeti karışıklık hakkında Memmo ile defalarca iletişime geçmeye çalıştıktan sonra otoritelere bildirmeye karar vermiş. Daha sonra Polis, Memmo'nun evine giderek TV'yi almaya çalışsa da Memmo "işbirliği yapmayı reddetmiş."

Memmo ise "kendisini suç altında bırakmadan" mümkün olduğunca soruları cevapladığını söylese de, bunun anlamı bazı soruların cevaplanmamış olması oluyor.

Buradaki sorun ise temel olarak Memmo'nun daha büyük olan TV'yi teslim alırken imza atıp atmamasından kaynaklanıyor. Memmo'nun söylediğine göre imza atmış değil ancak kargo firması imza atıldığını söylüyor. Kanunlara göre kişiler, kendilerine yanlışlıkla kargolanan eşyaları – Amazon tarafından gönderilen ürünler dahil olmak üzere – sahiplenme hakkına sahipler. Ancak Polis, Memmo'nun daha büyük olan düz-ekran televizyonu aldatmaca altında aldığını söylüyor ve bu da kanunlara aykırı bir davranış...

Okuyucu Yorumları