Yapay Zeka uzmanlarından beklenmeyen hamle!

Bazı yapay zeka araştırmacıları, korsanların ekmeğine yağ sürecek bir teknoloji geliştiriyor.

AI uzmanlarından hacker'lara kıyak!

Birkaç "Yapay Zeka" uzmanı, hackerların rüyalarını gerçekleştirecek bir eyleme imza attılar. Geliştirilen uygulama sayesinde pek çok bilgisayar korsanı, "parmak izi kodlarını" kolayca çözebilecek ve amaçlarına alet edebilecekler.

New York University Mühendislik Fakültesi'nde Philip Bontrager'ın liderlik ettiği beş kişilik grup, kendilerini "DeepMasterPrints" olarak adlandırıyor. The Guardian'ın haberine göre bahsi geçen grup, Los Angeles'ta bir çeşit "Biometrik Organizasyon" gerçekleştirdiler. The Guardian'ın açıklamasına göre, geliştirdikleri uygulama ile akıllı telefonlarda kullandığınız parmak izine çok benzeyen beş parmak izi üretebilecekler. Her parmak izi kopyası, gerçeğine mümkün olduğunca yakın olacak.

Araştırmacıların geliştirdikleri yöntemin detayları fazlasıyla dikkat çekici. Yapay Zeka uzmanları, milyonlarca şifre kopyalayan bir yöntem yerine (söz konusu saldırı Dictionary Attack olarak biliniyor); parmak izlerini tanıyıp, tanımlayan bir mimariyi tercih edecekler. DeepMasterPrints'den ilham alan ortalama bir bilgisayar korsanı, yapıyı kopyalarak yeni bir araç geliştirebilecek. Sistemi kendisine örnek alan bir hacker, uygulamasını sayısız hesapla eşleştirip, kontrol edebilecek.

Bontrager ve ekibi, şirketlere parmak izi-güvenlik uygulamalarını geliştirme konusunda ilham vermek istediğini iddia ediyor. Bontrager, "Biyometrik mimari doğrulanmadan pek çok düşmanca uygulama ile karşılaşalabiliyor. Umudumuz, biyometrik sensördeki hassasiyet tespitini zirveye taşımak." ifadelerini kullanıyor.

Okuyucu Yorumları