Yapay zeka ve HoloLens uyumlu Skype geliyor!

Microsoft'un BUILD etkinliğinde ortaya çıkan gerçek: Çok yakında her yanımız "bot'larla" dolacak!

"Bot" istilası başlıyor!

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz gün başlayan Build 2016 etkinliğinde de belirttiği gibi Cortana'yı "gerçekten sınırsız bir kişisel asistan" olarak kullanmayı planladıkça, Skype video bot'larının da artık çok daha yaygın bir biçimde görüleceği tahmin ediliyor.

Sohbet uygulamalarını, en uygun ve zengin geliştirmeler için son derece elverişli bir temel olarak gören firma, video posta transkriptleri ve üçünci parti bot'larlar aracılığıyla gelecekte alışveriş ve planlama hizmetlerine yepyeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyor.

Microsoft, söz konusu yenilikle ilgili tanıttığı demoda, firma çalışanlarından Lilian Rincon için Skype üzerinden kısa bir video mesajın bir metne nasıl dönüştüğünü gösterdi. Rincon'ın da bu demoda metni rahatlıkla okuyabildiği, yeni emoji'lerle yanıt verebildiği, Cortana'dan otomatik olarak geniş bir çeşitlilikteki kartları tetiklemek için sözcükleri vurgulayabildiği görüldü.

Microsoft ayrıca aralarında iOS, Android, Mac ve hatta Windows 10 Mobile'ın da yer aldığı bütün platformlarla da hızlı bir biçimde bağlantılı olacağını açıkladı.

Firma ayrıca yayınladığı kısa bir videoda Skype'ın HoloLens üzerinde kullanımında sanal sohbetlerin sunduğu avantajları ve olanakları da gösteren bir tanıtım gerçekleştirdi.

Okuyucu Yorumları