Yapay Zeka'nın Oluşturduğu İnsanlar!

Yeni bir yapay zeka teknolojisini kullanan bu internet sitesi, aslında olmayan ama gerçekten de farkı bulunmayan insan yüzleri oluşturuyor!

Bu insanlar aslında yok!

Yapay zekanın gerçek yüzleri mümkün olmayan senaryolara yerleştirebildiğini biliyor olabilirsiniz ancak artık gerçekte var olmayan yüzler de oluşturabiliyor. Geliştirici Philip Wang, oluşturduğu ThisPersonDoesNotExist sitesi ile görünene göre sonsuz sayıda sahte ama gerçek gibi görünen yüzler oluşturan AI'sini gösteriyor. Geliştiricinin aracı NVIDIA tarafından tasarlanan generative adversarial network sistemini kullanıyor ve eğitim malzemesi olarak büyük bir fotoğraf kataloğu kullanıyor.

Sonuçlar mükemmel değil ancak düzgün olan görüntüleri gerçeklerinden ayırmak oldukça zor olabiliyor. Ayrıca bu sistem çok fazla işletim gücü de istemiyor. Wang'in Motherboard'a söylediğine göre kiralanan bir sunucuda bir NVIDIA GPU kullanarak her iki saniyede bir yüz oluşturulabiliyor. Bunun kendisi çok büyük bir teknolojik atılım olmasa da, AI'nin fotoğrafları değiştirebilme yeteneği için güzel bir gösterge.

Ayrıca bahsedilen sistem sadece yüzler için de geçerli değil. NVIDIA'nın teknolojisi zaten arabaları, kedileri ve hatta yatak odalarını oluşturabiliyor.

Her ne kadar bu proje yüzeyde çok basit gözükse de, teknolojinin avantajlarını ve geri kaldığı noktaları gösteriyor. Bu teknoloji ile bir hikaye için olası bir karakter yaratmanız mümkünken, aynı zamanda sahte kimlikler oluşturarak dolandırıcılar tarafından kullanılması da mümkün.

Okuyucu Yorumları