Yapılan ankette Apple PC'cilere toz yutturdu

Saygın araştırma şirketlerinden Forrester'ın raporuna göre PC üreticileri Apple'ın çok gerisinde...

Mac PC'ye toz yutturdu!

ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşlarından biri olan Forrester'ın düzenlediği Kullanıcı Memnuniyeti anketine tam 4800 kişi katıldı. Bankalardan, hava yolu şirketlerine, bilgisayar üreticilerinden, internet sitelerine kadar 113 farklı markanın değerlendirdiği ankette, Apple rakiplerinin epeyce önünde yer aldı. Katılımcıların %80'inin memnun olduğunu belirttiği Apple, değerlendirilen 113 firma arasında 23. sırada yer aldı.

Listede yer alan Apple'ın rakibi sayılabilecek PC üreticileri Compaq %63 ve Dell %58 oranında beğenildi. Araştırmayı düzenleyen ve yürüten Bruce D. Temkin, Compaq ve Dell gibi düşük puan alan PC üreticilerinin notunu düşüren etmenlerden birinin Windows işletim sistemi olduğunu iddia etti. "Kullanıcılar çoğu zaman işletim sisteminden kaynaklanan sorunlar ile, donanım üreticisinden kaynaklanan sorunları ayırt edemeyebiliyorlar" diye konuşan Temkin, "Windows'un kullanıcı tecrübesi açısından ciddi değişikliklere ihtiyacı var" dedi.

Anketten çıkan diğer ilginç bir sonuç ise, ABD'nin önde gelen internet servis sağlayıcıları Time Warner's Cable, Comcast ve Charter Communications'ın 113 firmanın yer aldığı listede sırasıyla 99, 105 ve 113. sırayı almaları oldu.

Araştırmanın detaylarını Forrester'ın sitesinden inceleyebilirsiniz (Site İnglizce olup, ücretsiz üyelik gerektirir).

Okuyucu Yorumları