Yapımcılar en iyi bilgisayar oyununu seçti

Bilgisayar oyunlarının oskarları verildi. Peki oyun yapımcıları hangi oyunu birinci seçti?

En iyi oyun...

Oyun yapımcıları tarafından bu sene yedincisi düzenlenen ve çeşitli dallarda incelenerek değerlendirilen bilgisayar oyunlarının oskar töreni Game Developers Choice Awards 2007'de dereceye giren oyunlar ve ödülleri açıklandı.

Epic Games ve Microsoft Oyun Stüdyoları'nın taktiksel 3PS (third-person shooter) tarzındaki oyunu Gears of War, içerdiği teknoloji ve görsel öğeleri sayesinde en iyi oyun ünvanını alarak ödülün sahibi oldu.

Yapımcılar en iyi bilgisayar oyununu seçti

Clover Studio ve Capcom Entertainment'ın macera oyunu Okami, karakter tasarımı ve getirdiği yenilikler dalında ödüle layık görülürken, Nintendo'nun Wii Sports'u da aynı dalda ödüle ortak oldu.

Tetris'in yaratıcısı Alexey Pajitnov'a ise İlk Penguen ödülü verildi. 1985'te Moskova Bilim Akademisi Bilgisayar Merkezi'nde çalıştığı dönemde Tetris'i yaratan Pajitnov, oyun endüstrisinin tarihsel gelişiminde önemli rol oynadığı ve yenilikler için cesaret veren, ders niteliğinde bir iş çıkardığı için ödüle layık görüldü.

1983'ten bu yana pek çok oyunda ses efektleri ve oyun müzikleriyle sanatını konuşturan ses tasarımcısı George "The Fat Man" Sanger, topluma katkı ödülünü alırken, risk alıp deneysel çalışmalarla farklı metodlar uygulamaktan korkmayan oyun tasarımcısı, satıcısı ve yazar Greg Costikyan, oyunların gelişimine sağladığı katkıyla Maverick ödülünü almayı başardı.

Yapımcılar en iyi bilgisayar oyununu seçti

Öte yandan, 2007 Bağımsız Oyunlar Festivali'nde birincilik ödülü de belli oldu. Su altında geçen bir diğer macera oyunu Aquaria "en iyi bağımsız oyun" ünvanıyla 20.000$'lık ödüle layık görüldü.

Tören hakkında detaylı bilgiye http://www.gamechoiceawards.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları