Yargıç sormadan IE8 güncellemesini veto etti

Microsoft'un IE8 ile ilgili hangi uygulaması mahkeme kararı ile geri tepti? Gelişmeler burada...

IE8'e mahkeme engeli!

Hatırlayacağınız gibi Microsoft'un otomatik güncellemeler esnasında Windows'un varsayılan tarayıcısını değiştiren uygulaması büyük tepkilere neden olmuştu. Aradan bir süre geçtikten sonra Microsoft bu konuda geri adım atmış ve uygulamada değişiklik yapacağını açıklamıştı. Fakat aradan geçen zaman boyunca bu uygulamada önemli bir değişiklik olmayınca, Mozilla ve Opera'nın ortak itirazı sonucunda ABD mahkemeleri Microsoft'un bu uygulamadan vazgeçmesi gerektiğine karar verdi.

Mahkeme tarafından hazırlanan raporda, Microsoft'un sunduğu hızlı kurulum esnasında kullanıcının seçeneklerini net bir şekilde göremediği ve bu durumun değiştirilmesi gerektiği yer aldı. Raporda en uygun çözüm Microsoft'un hızlı kurulum esnasında kullanıcıya bir seçenek daha gösterip, açıkça varsayılan tarayıcı ayarını değiştirmeyi isteyip istemediğini sorması olarak ifade edildi.

Microsoft henüz bu mahkeme kararı ile ilgili olarak bir yorum yapmadı. Ama yazılım devinin, zaten bu uygulama konusunda değişiklik yapacağı, mahkeme kararından önce de konuşuluyordu...

Okuyucu Yorumları