Yarın herkes bunlara gülecek!

Biz bugün çevirmeli telefonlara nasıl "ucube" gibi bakıyorsak, çocuklarımız da bunlara öyle bakacak!

Yarın herkes bunlara gülecek!

Teknolojide bugün vazgeçemediğimiz bir cihaz veya ürün, kısa bir süre sonra bizi gülünç bir duruma bile düşürebiliyor. Örneğin Motorola DynaTAC 8000X yaklaşık 30 sene öncesi için mükemmel bir telefondu, ancak bugün bize adeta bir tuğla gibi görünüyor. Bugün kusursuz olduğunu düşündüğümüz iPhone 5S, Galaxy Note 3 gibi cihazların da gelecekte alay konusu olma ihtimalleri var. İşte çocuklarımızın muhtemelen gülüp geçeceği, bugün sahip olduğumuz 9 teknoloji:

1. 3D gözlükler: 3D teknolojisi bizi oldukça aptal gösterebiliyor. Özellikle de normal bir gözlüğün üzerine 3D gözlükleri giydiğimizde.

2. Kablolar: İster ağ bağlantıları olsun, ister kablosuz şarj cihazları, çocuklarımızın geleceğinde kablolar pek olmayacak.

3. PC'ler: PC'lerin geleceği "kişisel bilgisayar"dan çok "kişisel bilişim" halini alacak. Tablet ve hibrit cihazlar, PC'lerin yerini tamamen alacak ve bulut hizmetleri ile bilgisayarlar ve kişisel veriler, her yerde çocuklarımızın hizmetinde olacak.

Optik diskler, klavyeler ve diğerleri

Optik diskler, klavyeler ve diğerleri

4. Optik diskler: Blu-ray'lerin optik disklerin son üyesi olması muhtemel. iTunes, Netflix gibi hizmetler, dijital içerik dağıtımının geleceği gibi görünüyor.

5. Klavyeler: Tabletler, Kinect gibi göz izleme ve ses tanıma işlevleriyle beraber fiziksel klavyeler ortadan kalkabilir.

6. USB sürücüleri: Dropbox, iCloud ve SkyDrive gibi hizmetler, gelecekte USB diskleri gereksiz hale getirebilir.

7. iPod'lar, navigasyon cihazları ve dijital kameralar: iPod satışları, iPhone tarafından işgal edilmiş durumunda. Akıllı cepler ise bas-çek dijital kameraların yerini alıyor. Cepler, uydu navigasyonunu da uygulamalar yoluyla sağlayabiliyor.

8. Uzaktan kumandalar: TV'ler gelecekte hareketlerle kontrol edilmeyebilir, ancak yakın zamanda her cihaz için farklı bir kumanda kullanmak yerine, hepsini cep telefonumuzla veya tek bir cihazla kontrol edebileceğiz.

9. Sabit hatlı telefonlar: İnsanlar yerine binaları aramak, yakın bir gelecekte tarihe karışabilir.

Okuyucu Yorumları