Yarış oyunlarının Trafik Kazalarına Etkisi

Yapılan bir araştırmaya göre yarış oyunlarını çok oynayan sürücüler yollarda daha tehlikeli oluyor

Hızlı Yaşama Genç Ölme!

Küçük çocukların Pokemon'dan, Örümcek Adam'dan, Superman'den etkilenip, özenip kendilerine zarar vermelerinden ve hatta ölmelerinden dem vururken yapılan bir araştırma ile sanal dünyanın sadece küçükleri etkilemediği ortaya çıktı.

Bilgisayar veya konsollarda oyun oynarken her türlü çılgınlığı deneyip adrenalin kat sayısını arttırdıkça içimize işleyen kör cehalet kendisini yollarda gösteriyor. Almanya'da yapılan bir araştırma ile ortaya çıkan bu gerçek tehlikenin sadece küçüklerde olmadığını, büyüklerin belki de sanılandan daha fazla tehlike yaratabileceğini ortaya koydu.

Özellikle 24 yaş altı gençlerde görülen bu durumun temelindeki nedenin, oyun oynarken fiziksel zarar ver acı çekmemekten kaynaklandığı, oyundaki yönettiği karakterin gerçek hayatta, araç kullanırken kişisel olarak üstüne geçirdiği düşüncesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Bilgisayar oyunu oynayan gençlerin 27%'sinin trafikte daha riskli ve hızlı araç kullandığı ortaya çıkarken, el hassasiyetinin düştüğü, beyin-el koordinasyonunun zayıfladığı ve reklekslerde bir saniyeye kadar gecikme görüldüğü gözlendi.

Araştırmadan bu kadar çok olumsuz etki çıkınca, oyunlara yönelik çalışma ve düzenlemeler gündeme geldi. Oyun oynarken dalınan sanal dünya içerisine girmeden ya da oyun sırasında bir uyarıcı ile oyuncunun gerçek hayattan uzaklaştığı ve dikkat etmesi gerektiği vurgulanması gerekliliği tartışılıyor.

Okuyucu Yorumları