Yarışın galibi "şimdilik" Internet Explorer 9

Ne Firefox, ne Chrome, ne de Opera... Internet Explorer 9'un hepsini geride bıraktığı test burada...

Yarışın galibi "şimdilik" IE9

Şu sıralar herkesin diline sakız olan bir terim var: HTML 5 uyumluluğu. Tüm tarayıcılar, HTML 5 desteğini kusursuz hale getirmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Peki ama bu savaşta şu an için kim önde?

Belki de pek çoğunuzu şaşırtacak cevap için hazır olun: İlk HTML5 uyumluluk testinin sonuçları yayınlandı. Microsoft'un Internet Explorer 9 Platform Preview 6'sı yarışta ipi göğüsleyen tarayıcı oldu! HTML5 henüz oturmamış olsa bile, Microsoft'un son birkaç aydaki etkileyici değişimini görmek mümkün.

Internet Explorer 9 ile aşağı yukarı aynı olan Internet Explorer Platform Preview 6, henüz beta olmasına rağmen rakiplerini geride bıraktı.

Google Chrome 7.0.517.41 beta yarışta ikinci gelirken, Firefox 4 beta 6, Opera 10.6 ve Safari 5.0 oldukça geride kaldılar. Ayrıntılı test sonuçlarını ve bilmenizgereken tüm detayları haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

İşte test sonuçları ve tarayıcıların son durumu...

İşte test sonuçları ve tarayıcıların son durumu...

W3C testleri sadece öznitelikler, ses, canvas, getElementsByClassName, foreigncontent, video ve xhtml5'i içeriyordu. Raporun tamamı W3C web sitesinde incelenebilir.

Microsoft'un, Internet Explorer 9 beta 2 sürümünü atlaması ve Release Candidate'i (RC) birkaç ay içinde yayınlaması bekleniyor.

CHIP Online yorumu:
Internet standartlarını belirleyen W3C tarafından yapılan bu testten sonra bir çok webmaster'ın dilindeki "uyumluluk" ve "standartlar" artık IE için geçerliliğini yitiriyor gibi görünüyor. Darısı diğer tarayıcıların başına...

Okuyucu Yorumları